x

Prvi ``Men`s day BiH`` održan u Sarajevu!

Prvi Men`s day Bosne i Hercegovine organiziran je jučer u Sarajevu. Men`s day BiH ima za cilj promociju kvaliteta vrijednosti muškaraca u društvu i porodici. Organizator događaji su bili agencija Jungle Tribe te televizijski novinari Ajdin Kulenović, Denis Huseinbegović i Muhamed Mizić koji su odlučili da organiziraju i dan muškaraca u BiH.

``Obilježavanje Međunarodnog dana muškaraca prvi put organizirano je u Sarajevo City Centru, u jednom od najprometnijih mjesta u glavnom gradu Bosne i Hercegovine i prvi put se obilježava u BiH``, kazao je jedan od organizatora, tv voditelj Ajdin Kulenović.

 

Naglasio je da su organizatori za pripremu obilježavanja Međunarodnog dana muškaraca imali malo vremena, ali su uspjeli okupiti mnogo ljudi i brendova koji su prepoznali ovaj projekt kao nešto zanimljivo i podržali ga.

 

``U SCC-u danas imamo veliki broj nagradnih igara, prezentaciju sporta, zdravlja, edukaciju, tehnologije, putovanja, igrice, sportske priče i ovdje je većina stvari koje muškarci vole i koje su muškarcima zanimljive``, kazao je jučer Kulenović.

 

Naglasio je kako su neke od nagrada  i masaže, te putovanje u Krakov za Novu godinu.

 

Svi zainteresirani i muškaci i žene mogli su doći u SCC kako bi učestvovali u obilježavanju prvog Men`s day BiH.

 

Međunarodni dan muškaraca se obilježava u više od 60 zemalja svijeta, a inauguriran je 1999. godine na Trinidadu i Tobagu.

 

Jučer se obilježio, ne samo u BiH, već i u Australiji, Indiji, Kini, SAD-u, Singapuru, Malti, Mađarskoj, Irskoj, Kanadi, Danskoj, Austriji, Francuskoj, Italiji i drugim zemljama svijeta.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.