x

Psu ubacili petardu u usta, veterinar ga morao uspavati

Hrvatska - Uspavani pas, tvrdi sin vlasnice, nikada nije bio agresivan i kretao se u dvorištu okruženim visokim zidom. Veterinar je sve prijavio policiji koja traga za počiniteljima.

Koje ljudsko biće može biti toliko okrutno da mi ubije psa petardom? Još uvijek ne mogu vjerovati da je netko preskočio tri metra visok zid dvorišta i mom psu stavio petardu u usta. Još je bio živ kada sam ga odnio veterinaru, kroz suze govori Luciano Zaharija iz Ližnjana kraj Pule.

Nepoznati vandali su aktivirali petardu koja je nesretnoj životinji nanijela grozne ozljede od kojih je morao biti uspavan. 

- Zvao se Miško i bio je divan pas punih osam godina. Nikada nije bio vezan i bio mi je u dvorištu. Čuvao nas je vjerno i njegovo uspavljivanje mi je teško palo, kao i cijeloj obitelji. Kako je netko mogao psu baciti petardu u usta? - pita se vlasnik koji želi da se što prije počinitelj pronađe i kazni. 

Cijeli slučaj prijavljen je policiji. Pas Miško bio je mješanac, a veterinar Stjepan Kočar koji je morao uspavati psa rekao je da u svojoj dugogoišnjoj karijerti nije vidio ništa tako brutalo i neljudski. 

- Pas je bio predivan i nikada nikome ne bi ništa učinio, valjda su mu zbog toga i mogli staviti petardu u usta i tako ga ubiti. Pa zamislite vi koliku bol je trpio Miško koji me je na kraju prije smrti samo pogledao, kao da je znao da je gotovo - plakao je Luciano. 

- Policija traga za počiniteljima, a dojavu smo primili iz pulske veterinarske stanice. Utvrđeno je da su u Galižani nepoznati počinitelji ozlijedili psa i da je zbog teških ozljeda glave morao biti uspavan - rekli su u policiji. 

Izvor:24sata.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.