x

RAJ NA ZEMLJI: Mediji iz regiona posjetili najluksuznije hotele hrvatskog primorja na otoku Lošinju!

Hotelski brend Lošinj Hotels & Villas i Grupa Jadranka, peta po veličini turistička kompanija u Hrvatskoj koja ove godine obilježava 70 godina uspješnog poslovanja na otocima Cresu i Lošinju, ove godine otvaraju turističku sezonu. Tim povodom je upriličeno  studijsko putovanje za novinare koji su na otoku Lošinju spoznali pravi mali raj na zemlji.

 

U sklopu bogatog programa koji je trajao od 20. do 23. aprila, novinari iz regije su imali priliku uživati u ponudi različitih sadržaja i aktivnosti. Između ostalog, prisustvovali su enološkom Masterclassu koji obuhvaća prezentaciju vrhunskih enoloških ostvarenja hrvatskih vinara s Plešivice te bogatu gastro ponudu koju nudi LH&V.

 

Nakon polaska kombijem LH&V-a  iz zagrebačke Zračne luke „Franjo Tuđman“ uslijedio je put prema otoku Lošinju, a 25-minutna vožnja trajektom Valbiska – Merag je svima prijala. 

 

Smještaj za novinare je bio osiguran u Boutique Hotelu Alhambra u uvali Čikat, gdje su se novinari ugodno smjestili, te je odmah uslijedilo piće dobrodošlice s predstavnicima LH&V-a, kao i ručak. Inače,  šef kuhinje Restorana Alfred Keller u Boutique Hotelu Alhambra je poznati kuhar Melkior Bašić. Novinari su potom obišli hotel, te slobodno vrijeme iskoristili za uživanje u SPA centru i wellness tretmanima. Večera im je spremljena u restoranu Veli žal.

 

Boutique hotel Alhambra & Villa Augusta, jedinstveni je spoj historijske austrougarske arhitekture i vrhunskog modernog komfora. U hotelu Alhambra sve je podređeno stvaranju osjećaja elegancije i luksuza. U uređenju interijera korišteni su ekskluzivni materijali i vrhunski dizajn. U kupaonici ćete pronaći visokokvalitetnu prirodnu kozmetiku, a za savršen san osigurani su antialergijski jastuci. Privatna plaža s dizajnerskim ležaljkama i suncobranima nalazi se direktno ispred hotela i poziva na uživanje u moru i suncu.

 

Odmah nakon doručka, drugi dan na Lošinju je donio dosta uzbuđenja. Organizovana je posjeta muzeju Apoksiomena i Miomirisnom vrtu (Mali Lošinj) te Institutu Plavi svijet (Veli Lošinj) i obilazak Velog Lošinja. Inače, Muzej Apoksiomena otvoren je 2016. godine i od tada čuva restaurirani brončani kip grčkog atlete koji datira još iz 2. ili 1. stoljeća prije Krista. Prije 20-ak godina izronjen je iz dubina lošinjskog podmorja te danas predstavlja jedan od zaštitnih znakova otoka Lošinja. S druge strane, Institut Plavi svijet djeluje na nekoliko lokacija na otocima Lošinju, Murteru i Visu, a svojim multidisciplinarnim pristupom znanstveno-istraživačkim, edukacijskim i programima zaštite uveliko podupire održivi razvoj otočnih, lokalnih zajednica i brine o 200-injak dobrih dupina koji obitavaju u lošinjskom akvatoriju.

 

Ponajbolja vina s Plešivice predstavljena su na prvom ovogodišnjem enološkom Masterclassu u lošinjskoj Alhambri, a pored velikog broja zvanica, događaju su prisustvovali i mediji iz regije. Njima su  u okviru prvog Masterclassa hrvatski vinari Velimir Korak, Zdenko Šember i Tomislav Tomac predstavili svoje najbolje vinske etikete.  Zatim je na ekskluzivnoj večeri u a lacarte restoranu Alfred Keller Boutique hotela Alhambra glavni chef Melkior Bašić, uspješno sljubio lokalne namirnice, poput sipe i divljih lošinjskih šparoga, s izabranim plešivičkim vinima te tako stvorio jedinstveno eno-gastro iskustvo, čak i onim najzahtjevnijim nepcima. Kako je to izgledalo pogledajte putem sljedećeg linka:

http://www.ekskluziva.ba/Ponajbolja-vina-s-Plesivice-predstavljena-na-prvom-ovogodisnjem-enoloskom-Masterclassu-u-losinjskoj-Alhambri-/109077.html

 

Treći dan posjete na Lošinju je bio rezervisan za  obilazak i upoznavanje s ponudom 5 zvjezdica uvale Čikat. Ugodno prijepodne je uistinu brzo prošlo, a nakon šetnje i ručka u konobi Cigale, uslijedila je posjeta Hotelu Bellevue koji je idealan za opuštanje i užitak u mediteranskoj ljepoti i stilu. Riječ je o jedinstvenom mjestu luksuza koji donosi eleganciju u svakom detalju. Poslije obilaska Bellevue, novinari su obišli i Villu Hortensia, koja se nalazi odmah pored Bellevue-a. Vila Hortensia elegantna je austro-ugarska ljepotica s početka 20. stoljeća. Nudeći visok stupanj privatnosti zahvaljujući smještaju uz more u okrilju stoljetnih borova, ova vila nakon preuređenja odiše sofisticiranim luksuzom. 

 

Novinari su svjedočili i utrci Downhill Lošinj 2017. Riječ je o četvrtom izdanju brdsko biciklističkog spusta Downhill Lošinj 2017., na kojem sudjeluju natjecatelji u pet kategorija: veteranskoj, amaterskoj, juniorskoj, ženskoj i elitnoj konkurenciji. 

 

Borik Mediterranean bar u Sunčanoj uvali je također ostavio pozitivan utisak na predstavnike medija. Smješten je uz jednu od najljepših plaža Malog Lošinja, s velikom ljetnom terasom. Gastro ponuda uključuje isključivo birane otočke delikatese, poput ovčjeg sira, skute, meda, začinskih trava te raznih toplo-hladnih specijaliteta od mesa i ribe. Karta pića nudi veliki izbor osvježavajućih napitaka, kao i vrhunska vina domaćih proizvođača.

 

Posljednji dan u jutarnjim satima uslijedila je posjeta Vitality hotelu Punta gdje je organizirano mini predavanje o programu plućne rehabilitacije i osobitostima otoka kao klimatskog lječilišta. Vitality Hotel Punta oaza je opuštajućeg, ljekovitog odmora. Posebno osmišljeni Health & Fitness programi aktivnog odmora provode se pod nadzorom stručnjaka, te uz moderan spa centar s bogatim relax sadržajima, unutarnjim i vanjskim bazenima, pružaju novu dimenziju odmora.

 

Rani ručak u Boutique Hotelu Alhambra označio je i zvanični kraj posjete novinara, koji su napustili ovo mjesto prepuni pozitvnih i nezaboravnih utisaka. Nakon vožnje na trajektu Merag – Valbiska predstavnici sedme sile su se vratili svojoj početnoj tački - zračnu luku „Franjo Tuđman“ u Zagrebu.

 

Više informacija o gore pomenutom možete dobiti i putem sljedećih linkova:

http://www.losinj-hotels.com/hr

 

https://www.youtube.com/user/LosinjHotels?feature=iv&src_vid=uzlTUYWO8Io&annotation_id=channel%3A528b9e14-0-2ab9-9780-47d7b3a8452

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.