x

RAT ZA DIJETE MARJANOVIĆA I KRSMANOVIĆA Jelenina sestra: Uzeću Zoranu malu Janu!

BEOGRAD - Teodora Krsmanović, sestra ubijene pjevačice Jelene Marjanović, podnijeće zvaničan zahtjev da se porodici Krsmanović dodijeli privremeno starateljstvo nad njenom sestričinom Janom Marjanović (6)! Ovo su saopštili advokat Predrag Savić i forezničar Nenad Šipka, koji su u timu koji zastupa porodicu ubijene Jelene, a nakon Teodorinog saslušanja u Višem tužilaštvu u Beogradu.

Savić i Šipka objasnili su zašto su se Krsmanovići odlučili na ovaj potez.

 

Nije oštećena, već svjedok

 

- Faktički ih je primoralo ponašanje branilaca osumnjičenog Zorana Marjanovića - navodi se u saopštenju u kom se kritikuje  „neodlučno i konfuzno djelovanje Višeg tužilaštva“ i dodaje:

 
- Na zahtjev odbrane, uskraćen je status oštećene Teodore Krsmanović koji joj je prethodno bio priznat, ali je ona saslušana kao običan svjedok. Iz tog razloga, ni advokat Jelena Jovanović nije mogla da prisustvuje davanju njenog iskaza i ostalom izvođenju dokaza, jer se očigledno odbrana više plaši punomoćnika oštećene i njihovih stručnih savjetnika nego Višeg javnog tužilaštva. Sve ovo sprečava naš uvid u spise i izvođenje kompletne 3D rekonstrukcije, ali i potpuno rješavanje slučaja.
 
 
Zoran Marjanović, koji je od 16. septembra u pritvoru zbog ubistva supruge Jelene, nije prisustvovao saslušanju jer iako ima zakonsko pravo da traži da prisustvuje svjedočenju, molbu nije podnio. Zato nije bio u prilici da postavlja pitanja Teodori.
 
 
- Nismo uputili zahtjev da Marjanović prisustvuje saslušanju, nije bilo potrebe, niti je uobičajeno da okrivljeni prisustvuje u ovoj fazi postupka. Osporili smo Teodorin status oštećenog, kao i potpisana punomoćja advokatima, jer po zakonu ona nije oštećena i ne može da ima taj status - pojasnio je advokat Veljko Delibašić, branilac Marjanovića, kako je došlo do obrta.
 
(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.