x

RECEPT 3 minuta i čarobni mafin je gotov!

Ako vam se jede neki kolač, a ne želite da na spremanje postrošite pola sata ili duže, ovo je idalan recept za vas. Spremili smo vam dvije vrste mafina - voćne i čokoladne, za svačiji ukus - koji se spremaju za svega tri minuta. Ne vjerujete nam? Probajte i uvjerite se.

POTREBNO JE: 30 g omekšalog putera, 1 jaje, 1 kašika mlijeka, 1 kašičica ekstrakta vanile, 3 kašike šećera, 4 kašike brašna, pola kašićice praška za pecivo, prstohvat soli, prstohvat cimeta, 3 kašike borovnica. 

 

PRIPREMA: U većoj šolji pomešajte rastopljen puter, jaje, mlijeko i vanilu, i sve umutite viljuškom. Ubacite polovinu borovnica, pa onda dodajte i suve sastojke i sve dobro promešajte. Na kraju dodajte i ostale borovnice odozgo. Stavite u mikrotalasnu i kuvajte u zavisnosti od jačine vaše rerene: ako ima 600 vati, kuvajte dva minuta i 20 sekundi; za 800 vati je dovoljno dva minuta, a a ko vaša mikrotalasna rerna ima 1.000 vati mafin pecite minut i 40 sekundi. Po želji na kraju prelijte prelivom po želji ili šećerpm u prahu. 

 

SOČNI ČOKOLADNI KOLAČ 

 

POTREBNO JE: 1/4 šolje brašna, 2 kašike kakao praha, 1/4 kašičice praška za pecivo, 3 kašike šećera, prstohvat soli, 1/4 šolje i jedna kašika mlijeka, 2 kašike ulja, 1 kašika vašeg omiljenog čokoladnog premaza 

 

PRIPREMA: Pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao, šećer i so. U to dodajte mlijeko i ulje i sve dobro umutite. Testo sipajte u šolju po želji, i ostavite dovoljno mjesta da kolač naraste. U sredinu stavite kašiku premaza, i stavite da se peče na najjače oko 70 sekundi - ako vaša rerna ima 1.000 vati. Ako ima manje, pecite duže.

 

Izvor: Zena.blic.rs/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.