x

Rakete prohujale kroz San Antonio!

Houston Rocketsi su pregazili neprepoznatljive San Antonio Spurse u prvoj utakmici polufinalne serije Zapadne konferencije. Rocketsi su na kraju slavili rezultatom 126:99, a tokom utakmice su gosti iz Houstona imali i 39 poena prednosti.

Od samog starta Houston je igrao u brzini više od San Antonija koji ni u jednom trenutku nije izgledao kao da može ugroziti Houston. Ekipa Houstona je u ovoj utakmici ostvarila i  play-off rekord franšiže, jer su njeni igrači ubacili čak 22 trojke. 

 

Prva četvrtina je završila rezultatom 34:23 za Houston, dok su Rocketsi i u drugi period ušli furiozno, a njihova prednost je ubrzo dostilga 30 poena. Ovom razlikom je i završeno prvo poluvrijeme, a agonija San Antonija se nastavila i u drugom poluvremenu. U trećoj četvrtini prednost Houstona prelazi 30 poena, a San Antonio do kraja utakmice nije uspio učiniti apsolutno ništa kako bi makar ublažio poraz.

 

Rocketsi su do pobjede došli sjajnom timskom igrom, a najefikasniji u njihovim redovima je bio Trevor Ariza sa 23 poena. James Harden je sjajno razigravao svoje saigrače. On je upisao 20 poena i 14 asistencija, uz četiri ukradene lopte. Isto toliko poena postigao je i Clint Capela, dok je Anderson dodao 14, a Williams 13 poena.

 

U poraženoj ekipi jedini, koliko-toliko, raspoložen je bio Kawhi Leonard sa 21 poenom, 11 skokova i šest asistencija. Po 11 poena su dodali Tony Parker i Jonathon Simmons.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.