x

Ramos sinoć napravio veliku glupost i ispisao historiju!

Uz Ramosa, Sevillu propuštaju Casemiro i Carvajal. Lukin 150. nastup, a od 2012. igrač je s najviše dodavanja u kraljevskom klubu. U derbiju 14. kola La Lige Athletic Bilbao i Real Madrid su na San Mamesu odigrali 0:0. Bilbao je ovim remijem i šestu utakmicu zaredom u španjolskom prvenstvu ostao bez pobjede, dok je Real propustio iskoristiti drugi Barcelonin remi te priliku da se katalonskoj momčadi približi na šest bodova.

Zinedine Zidane je prvi put nakon finala Lige prvaka na teren poslao momčad koja je započela susret u kojem je najtrofenija momčad Lige prvaka došla do svog 12. naslova. U njoj se očekivano našao i Luka Modrić, koji je upisao 150. nastup za kraljevski klub u La ligi. Modrić je u tih 150 nastupa odigrao 8571 dodavanje te je po tom parametru od 2012. godine realovac s najvše upućenih dodavanja.

 

U relativno izjednačenom prvom poluvremenu, obje su momčadi imale po jednu stopostotnu priliku. Karim Benzema je na otvaranju utakmice, u osmoj minuti pucao po golu Bilbaa, ali je njegov udarac odsjeo na lijevoj vratnici. Najizgledniju priliku za domaćine je u 30. minuti imao Aduriz, koji se našao sam na petercu, ali je ipak ostao nekoliko centimetara prekratak te je njegov udarac prošao pokraj desne vratnice.

 

Real je odlučnije ušao u drugo poluvrijeme te je konstantno vršio pritisak na posljednju liniju Bilbaa, koja je na čelu s vratarom Arrizabalagom ipak uspjela sačuvati mrežu netaknutom. Realovci su se dosta bunili zbog situacije iz 57. minuti kada je na nekih 40-ak metara od gola Bilbaa srušen Modrić, a sudac je umjesto da pusti prednost jer je Ronaldo bio u izglednoj prilici, pokazao na prekršaj. Najbolju priliku u drgom poluvremenu je imao Cristiano Ronaldo čiji je udarac u 72. minuti prošao nekoliko centimetara pored desne vratnice. Drugi žuti, odnosno crveni karton zbog udaranja Aduriza laktom je u 87. minuti dobio Sergio Ramos, koji će kao i Casemiro te Carvajal  (peti žuti karton) propustiti utakmicu sa Sevillom. Kapetanu Reala ovo je bio 19. crveni karton te je postao igrač s najviše isključenja u povijesti La lige.

 

goal.com/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.