x

Real ispisao historiju španskog klupskog fudbala!

Fudbaleri Real Madrida i Seville odigrali su večeras sjajan meč u revanšu osmine finala Kupa kralja, a na kraju je završilo 3:3 nakon čega se Real plasirao u četvrtfinale ovog takmičenja zbog pobjede u prvom meču 3:0.


Danilo Own Goal 1-0 Sevilla vs Real Madrid by bobilec

Domaći su sjajno otvorili meč i odmah su napravili veliki pritisak na gol Reala. To im se isplatilo u 10. minuti kada su poveli i to nakon autogola Danila. Do kraja prvog poluvremena obje strane su imale nekoliko dobrih prilika, ali rezultat se nije mijenjao.

 


All Goals & highlights HD - Sevilla 3-3 Real... by Live1Goals

Ipak, u nastavku meča vidjeli smo čak pet pogodaka. Prvo je Real izjednačio sjajnim golom Asensia koji je sve sam uradio u 48. minuti. Ipak, Sevilla se nije predavala pa su do novog pogotka stigli u 53. minuti kada je Stevan Joivetić pogodio na svom debiju. Domaći tu nisu stali jer su u 78. minuti preko Iborre stigli i do trećeg gola i tada se činilo da mogu napraviti čudo. Ipak, sve je bilo gotovo u 82. minuti pogotkom Sergija Ramosa sa bijele tačke. Da Real Madrid obori veliki rekord španskog fudbala pobrinuo se Karim Benzema pogotkom u 93. minuti susreta. 

 


Karim Benzema Goal HD - Sevilla 3-3 Real Madrid... by Zkkriszk

Sada je Real neporažen na čak 40 uzastopnih utakmica u svim takmičenjima što je novi rekord španskog klupskog fudbala.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.