x

Real je prvak svijeta! Golčina Ronalda, Gremio pao bez ispaljenog metka

Luka Modrić bio je ponajbolji igrač finala klupskog Svjetskog prvenstva u kojem je pogodio stativu, Gremio bez udarca u okvir gola

Madridski Real s minimalnih 1:0 pobijedio je Gremio u finalu klupskog Svjetskog prvenstva! Jedini pogodak još je jedno remek-djelo Cristiana Ronalda koji je zabio iz slobodnjaka u 54. minuti, a ponajblji igrač finala bio je hrvatski reprezentativac Luka Modrić.

Real je do finala došao 2:1 pobjedom nad Al Jazirom i u susret ušao kao uvjerljivi favorit. Taj status potvrdio je od prve minute kada je zagospodario terenom i nije dozvoljavao  Gremijudoći blizu svog šesnaesterca.

Cristiano Ronaldo  u 17. minuti prvi je puta pucao prema golu uputivši prizeman udarac s oko 20 metara, ali pored gola. Nekoliko minuta kasnije vidjeli smo prvu pravu priliku Reala kada se Luka Modrić vrhunski oslobodio čuvara i ubacio za Carvajala čiji je udarac blokiran na petercu. 

Hrvatski veznjak u 25. minuti imao je jednu od najboljih prilika Reala u dosadašnjem dijelu utakmice kada je solo-prodorom došao do ruba kaznenog prostora i pucao svega nekoliko centimetara pored suprotne desne vratnice!

Gremio je odgovorio tek u 29. minuti i to iz svog prvog udarca po vratima Keylora Navasa kada je s tridesetak metara topovski opalio Edilson , a lopta je prohujala iznad grede.

Još jednu stopostotnu priliku imao je Real u 37. minuti kada su čak tri napadača španjolske momčadi bila u petercu Gremija, a sve je okončano dobrom reakcijom brazilske obrane koja je uspješno spriječila pokušaj Ronalda . Portugalac je bio autor i iduće šanse, no i tada je pucao visoko iznad gola.

Pred sam kraj prvog poluvremena Luka Modrić bio je kreator još jedne dobre prilike precizno ubacivši u šesnaesterac prema Benzemi koji je bio  pravovremeno spriječen od obrane Gremija.

I u drugom poluvremenu nastavljena je dominacija Reala koju je u 54. minuti konkretizirao Cristiano Ronaldo prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca s preko 25 metara!

Nekoliko trenutaka kasnije, madridska momčad postiže i drugi gol, no on je poništen zbog dvojbenog zaleđa. Još je dvojbenije zašto u ovoj situaciji nije korištena video tehnologija što je izazvalo velike proteste igrača Reala koji su uzaludno zahtjevali dodatnu provjeru.

Luka Modrić nastavio je s fantastičnim potezima kada je u 65. minuti uputio oštar udarac koji je vratar u posljednji tren uspio preusmjeriti u stativu!

Dominacija Reala nastavila se i idućim minutama, Gremio nikako nije uspijevao zadržati loptu i kreirati ijednu smisleniju akciju. Zidaneova momčad na inerciju protivnika odgovorila je novim udarcima po golu Grohea, najbolju priliku ponovno je promašio Ronaldo koji je pucao ravno u vratara. Niti Gareth Bale nije bio uspješniji u 77. minuti, njegov je udarac vrhunski vršcima prstiju obranio Grohe.

 

Izvor: Goal.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.