Recite zbogom premasnim pečenim krompirima!
Ništa bolje od tradicionalnog obiteljskog ručka. Ako nije kod vas, i ne morate satima spremati tone hrane, zar ne? Šalimo se, naravno, ali priznajte da vas malo nervira kad baka ili teta ostave predugo krumpir u ulju od pečenja... Imamo rješenje!
Doduše, ne znamo kako ćete se usuditi punici reći da joj je krumpir premastan, ali barem možete početi od sebe. Umjesto da sirovi krumpir ubacite u protvanj na sredini pečenja mesa, pribjegnite ovom jednostavnom triku: krumpir koji ste oprali, ogulili i narezali na kockice/šnite, prvo prokuhajte par minuta, pa tek onda ubacite k mesu u pećnicu.
Krumpir neće upiti toliko masti, a unutra će zadržati fantastičnu mekoću. Još ako k tome pridodamo i sjajnu hrskavu koricu – to ne može biti loše!
Za sve one koji ne vole miješati krumpire s mesom, eto i jednog savjeta za pikantne hrskave pečene krumpire. Ugodan vam vikend!
Izvor: Cafe.ba/ekskluziva.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.