x

Renault RS 01 spreman za početak Sport Trophy natjecanja!

Nedavno najavljeni trkač iz Pariza ugledao je svjetlo dana u Moskvi. Renaultov GT bolid RS 01 ondje je predstavljen u svom svojem svjetlu. Bolid koji su Francuzi priredili za svoje Sport Trophy prvenstvo koje od sljedeće sezone postaje sastavni dio World Series by Renault natjecanja svojevrsna je mješavina Formula Renault 3.5 bolida i studije DeZir koja je utjecala na njegov izgled…

Svjetski motorsport dobiva sljedeće sezone još jedno natjecanje. Renaultovo Sport Trophy prvenstvo od 2015. godine vozit će se u sklopu World Series by Renault serije. Za novu utrku Renaultu treba i novi trkaći stroj, a tu na scenu stupa bolid RS 01 koji je upravo predstavljen u Rusiji.

 

Trkač koji je prema Francuzima spoj DeZir studije i njegove Formule 3.5 pokreće Nissanov 3.8-litreni V6 biturbo uzet og sportaša GT-R. Njega je još malo dotjerao Nismo koji mu je podario preko 500 kS i 600 Nm okretnog momenta te ga upario sa Sedav sedam-stupanjskim sekvencijalnim mjenjačem. Takva kombinacija ovom od karbona skrojenom trkaču teškom manje od 1.100 kg donijela je maksimalnu brzinu veću od 300 km/h.

 

Kako bi i sigurnost bila na razini tu su karbonski diskovi, Sabelt sjedala s pojasevima u šest točki vezanja i HANS sustav, a RS 01 opremljen je i upravljačkim stupom koji se lomi prilikom sudara i tako donosi dodatnu sigurnost vozaču.

 

Izvor: automotoportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.