x

Renault predstavio majušni KWID!

Nakon Kadjara kojeg smo prvi puta vidjeli zimus Renault nam je sada predstavio još kompaktniji crossover pod nazivom KWID. Isti taj naziv nosio je i koncept koji je Renault otkrio lani, a to je sve što ta dva vozila dijele zajedničko. Prema Francuzima KWID je globalni model koji ćemo mi u Europi dobiti s Dacijinim znakovljem…

Renault je otkrio dovršeni primjerak svojeg novog crossovera A segmenta. Maleni KWID dug je 3.680 mm i širok 1.580 mm, a podloga za njega CMF-A je platforma koju su Francuzi razvili zajedno s Nissanom. Hibrid crossovera i hatchbacka robustan izgled može zahvaliti izraženim plastičnim elementima karoserije i ovjesu koji mu donosi 180 mm razmaka od tla.

 

Unutrašnjost KWID-a jednostavna je što je i za očekivati od crossovera koji će se prodavati za male novce. Uz digitalne instrumente KWID donosi i 7-inčni ekran osjetljiv na dodir preko kojeg se upravlja multimedijom. Iako točnih podataka nemamo mjesta u putničkoj kabini trebalo bi biti najviše u klasi. Za pokretanje ovog noviteta zadužen je 0.8-litreni motor uparen s pet-stupanjskim ručnim mjenjačem, a spomenuta kombinacija ovom crossoveru trebala bi donositi izrazito nisku potrošnju goriva.

 

Maleni KWID u prodaju bi trebao krenuti već nakon ljeta i to prvo u Indiji. Nakon nje Renault će polako ovaj novitet plasirati i na druga tržišta. Točna cijena za Europu još je nepoznanica, no zato znamo kako će Indijce Renault KWID koštati oko 42.500 kuna.

 

Izvor: automotoportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.