x

Rijetka prilika na aukcijama!

Sa izgledom kao da je bila u hibernaciji i kompletnom dokumentacijom, ova Baracuda iz 1971. je savršen ulov za svakog ljubitelja američkih muscle automobila.

Prodaje se u Dalasu, na aukcija koja traje do sredine novembra u Mecumu. Ovaj klasični muscle automobil je bukvalno netaknut, iako je iz fabrike izašao još 1971. godine.

 

Isporučen je 11. marta te godine, a prvi vlasnik je bila žena koja ga je posjedovala do 1995. godine, kada je prodat stanovniku Portlanda, koji ga je dalje prodao 2009. godine. Kolekcionar Mopar modela, Bill Weiman ga je preuzeo, ali je u njemu uživao samo kratko prije nego što ga je dalje prodao, opet kolekcionaru, Randy Wilsonu iz Arizone. Baracuda je još jednom promijenila vlasnika naredne godine, kada je završila kod novog kolekcionara i aktuelnog vlasnika, koji ga je kupio aprila 2013.

 

Prošlo je 45 godina, ali je Baracuda i dalje u originalnoj boji, kao i sa originalnim tepisima, kontrolnoj tabli, staklu i drugim dijelovima. Tu je i originalni rezervni točak i drugi dijelovi u gepeku.

 

Prešao je 74.000 kilometara, očekivana cijena je od 60 do 80.000 dolara.

 

Izvor: nezavisne.com/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.