x

Robert Lesnik: Mercedes neće praviti Cabrio SUV-ove!

Direktor dizajnerskog odjela Mercedesa smatra da su Cabrio SUV-ovi prilično skupa i loša ideja i tvrdi da u Mercedesu neće krenuti tim putem.

U rukovodstvu Land Rovera očigledno misle drugačije, jer odnedavno nude Cabrio verziju modela Range Rover Evoque, a slično koncipiran model donedavno je američkim kupcima nudio i Nissan.

 

Bez obzira na rezultate prodaje koji pokazuju da u Land Roveru znaju šta rade, u Mercedesu su isključivi i nemaju namjeru ulaziti u velikoserijsku proizvodnju Cabrio SUV-ova, a za brojčano ograničen ekskluzivni model Maybach G650 Landaulet kažu da i nije kabriolet u pravom smislu riječi.

 

Prema riječima direktora Mercedesovog odjela za dizajn Roberta Lesnika, realizacija Cabrio SUV projekata na četverovratnim karoserijama bila bi veoma komplikovana i skupa, a u Mercedesu tvrde da bi uz takve automobile bili ``u crvenom``, jer su uvjereni da za takve modele nema dovoljno zainteresovanih kupaca.

 

``Stvari su prilično jednostavne, da za Cabrio SUV-ove ima dovoljno zainteresovanih kupaca, Land Rover sigurno ne bi bio jedini proizvođač koji nudi takav automobil``, kaže Lesnik.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.