x

Rutenka vodio Bjeloruse do uvjerljivog trijumfa nad Zmajevima!

Rukometna reprezentacija BiH poražena je danas od Bjelorusije sa 29:37 u okviru President kupa.

Naši rukometaši dobro su otvorili meč i igralo se gol za gol, a u dva navrata smo imali i dva pogotka prednosti. Međutim, kako se bližio kraj prvog poluvremena, Zmajevi su padali, te su Bjelorusi poveli sa četiri pogotka prednosti (12:16). Imali smo i pet golova zaostatka, a na odmor se otišlo rezultatom 16:20.

Moramo istači da i u ovom duelu krila kao da nisu ni igrala, u odbrani je vladala prava promaha, a o tehničkim greškama ne treba ni govoriti.

 

Golmani Burić i Dejanović nisu uopšte bili na visini zadatka, a dokaz tome je i preko 20 primljenih golova. To je svakako bilo previše, pogotovo imajući u vidu da smo u prethodim duelima znatno manje primali pogodaka. Uz to, pet puta je okvir gola bio saveznik Bjelorusije.

 

U nastavak smo krenuli katastrofalno. Karačić je u prvom napadu loptu bacio u aut i to je naslutilo loš nastup i u drugom poluvremenu.

 

Bjelorusi su krenuli serijom 3:0 i odlijepili se na sedam razlike. Nismo imali rješenja za sjajnog Rutenku, koji je zaista briljirao. Uz to, nastavili smo sa slabom igrom u napadu i poraz je već početkom nastavka bio izgledan.

 

Senjamin Burić je bio najbolji u našem sastavu sa šest golova, a jedan manje dodao je Dejan Malinović. Sergej Rutenka zaustavio se na devet golova.

 

Završilo je 29:37 za Bjeloruse, te ćemo se sutra boriti za 19. poziciju.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.