x

SARAJEVO, LJUBAVI MOJA: Performans Meme Haljevca okupio preko 2000 ljudi!

Performans ``Sarajevo, ljubavi moja`` kojeg je Haljevac organizirao je bilo jedno veliko druženje Sarajlija sa Ambasadorima država koje su pomogle obnovu Sarajeva, a performans je otovorio poznati gitarista Aka Hukelić zajedno sa Akademijom Pink Panter uz pjesmu Kemala Montena ``Sarajevo, ljubavi moja“

Slikar Sulejman Haljevac Memo je  „Ami Galeriji“ u Alta Shopping centru priredio modni performans i izložbu slika pod nazivom ``Sarajevo, ljubavi moja``, a kojoj je prisustvovalo preko 2000 ljudi iz raznih sfera života.

 

Naime, radi se o sasvim novim umjetničkim djelima na kojima je u posljednje vrijeme vrijedno radio, a publici donosi potpuno novu priču u svoju dosadašnju bogatu karijeru. 

 

U slike koje su trodimenzionalne i pune ekspresionističke palete sa detaljima Sarajeva, Memo je unio posebnu notu ljubavi i predstavljaju najbolji iskaz njegovih osjećanja prema svome gradu.

 

Performans ``Sarajevo, ljubavi moja`` kojeg je  Haljevac organizirao bilo je jedno veliko druženje Sarajlija sa Ambasadorima država koje su pomogle obnovu Sarajeva, a performans je otvorio poznati gitarista Aka Hukelić zajedno sa Akademijom Pink Panter uz pjesmu Kemala Montena ``Sarajevo, ljubavi moja“.

(expressmag.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.