x

SENAD NURKOVIĆ: Uhvatio sam zmiju dužine preko 3 metra! Bila na drvetu, kad sam je uhvatio prvo sam...

Senad Nurković iz Peći je nedavno boraveći u prirodi i tokom ribolova, uhvatio zmiju dugačku najmanje tri metra. Senad je inače poznati muzičar i solista u tom kosovskom gradu, a zaljubljenik je u prirodu i već deset godina se bavi lovom i ribolovom.

On je na sebe skrenuo pažnju javnosti kada je prije nekoliko dana objavio svoju fotografiju sa ”ulovom“ dužine od preko tri metra. Neki su prokomentarisali da se radi o jegulji, a sudeći prema fotografijama koje je postavio Nurković radi se o vodenoj zmiji, ribaraci ili bjelouški.

 

NIJE GA BILO STRAH. On je ”aždaju“ uhvatio tokom pecanja na rječici Bindži, kod Peći, i kako kaže, nije ga bilo strah.

 

“Bila je na drvetu, umalo sam je uhvatio rukom, zatim sam je ja zakačio udicom slikao se i pustio je“, rekao je Nurković priznavši u razgovoru za Anadolu Agency (AA) da se ranije nije sretao sa ovolikom zmijom.

 

Upitan da li ga je bilo strah uhvatiti onoliku “neman”, odgovara sa: ”Ne, ni najmanje“. Prema pristiglim komentarima zmija sa slike je riječna i neotrovna je. Može da bude ribarica nazvana tako jer se hrani pretežno manjim ribama, nazivana je još i potočara ili kockasta vodenjača zbog šara.

 

Ukoliko je u pitanju bjelouška neotrovna je i bezopasna zmija koja može da naraste do 3,5 metra. Ove vrste zmija mogu biti akvatične ili terestične. Manje vrste se hrane beskičmenjacima, a veće vrste sisarima ili pticama. Akvatične se pretežno hrane vodozemcima ili ribama.

 

Iako se profesionalno bavi muzikom od djetinjstva i kao pjevač solista Senad često putuje i ima nastupe sa svojim bendom ali gotovo svaki trenutak koristi za boravak u prirodi.

 

Kao ribolovac ”specijalista” je za pastrmke, ali kao ljubitelj prirorode bez ikakve bojazni i nesebično druži se i brine o životinjama. Na fotografijama u svojem albumu vidi se kako rukama drži roj pčela, mladunčad vuka, ježa, sove…Kao strastveni i uspješan lovac uzgajatelj je lovačkih pasa goniča. U svemu što radi ima nesebičnu podršku svoje porodice. Ima dva sina i dvije kćerke.

(Doznajemo.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.