x

SES - Stranka evropske socijaldemokratije idealan izbor za penzionere: Predsjednik stranke svojom zakletvom oduševio prisutne!

U utorak, 19. maja u Hotelu Boss u sarajevskom naselju Rajlovac Stranka za evropsko Sarajevo je zvanično dobila novi naziv, i to Stranka evropske socijaldemokratije. Prijemu su prisustvovali novi članovi, među kojima je najviše penzionera, za koje se između ostalog predsjednik stranke Esko Omerbašić posebno zalaže.

SES - Stranka evropske socijaldemokratije osim što je zvanično dobila novo ime, također je predstavila novi logo stranke. Prijem je bio i u čast novih 150 članova, isključivo penzionera, koji su se priključili stranci i uveličali svečani događaj, nakon kojeg je priređen i ručak. Vrijedi spomenuti kako su novi članovi dobili članske karte, dok su pripadnice ljepšeg spola dobile ružu. Konferenciju i prezentaciju je vodio sekretar stranke Alija Jahić, a naravno, prisutnima se obratio i sami predsjednik stranke Esko Omerbašić. 

 

U zvaničnom obraćanju prisutnima, gospodin Esko Omerbašić je istakao da će staviti ruku na Kur`an i da će se boriti za svoje penzionere, da neće da ih krade. U prilog tome ide i činjenica da je on već ostvaren čovjek, koji je stekao svoje bogatstvo, te da svrha bavljenja ovim poslom, barem kada je on u pitanju, nikako ne može biti korist. Predsjednik SES-a Esko Omerbašić je podsjećanja radi, jedan od rijetkih čije firme uspješno posluju na području BiH, a da pri tome redovno isplaćuje svoje radnike. Pored toga, jedini je bh. političar koji je pred izbore prošle godine zalagao svoju imovinu za obećanje da će nam biti bolje. 

 

Stranka evropske socijaldemokratije tek treba da se dokaže i pokaže, a tri osnovne stavke socijaldemokratije su: na prvom mjestu sam JA, na drugom mjestu JA i na trećem mjestu opet JA.

 

Kako ističu iz SES-a, penzioneri kroz ovu stranku imaju priliku da reaguju u samom početku donošenja zakona i podzakonskih akata, a ne kao do sada izražavajući svoje nezadovoljstvo putem medija i radio stanica. Socijal demokratija mora doći u punom kapacetitu na prostoru. Na prvom mjestu je država, na drugom zajednica, na trećem individua.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.