x

SINA SU MI UBILI ZBOG PORUKE PROTIV VUČIĆA: Odveli su ga na informativni razgovor, sad mi vraćaju njegov leš!

Moj sin je majstoru koji nam je radio grijanje poslao neke telefonske poruke u kojima je pominjao Vučića, ali nikome nije prijetio. Odveli su ga na informativni razgovor, a onda u zatvor u Beogradu. Šest mjeseci ga nisam vidjela, a sad mi ga mrtvog vraćaju.

Ovako započinje svoju ispovijest Draga Nikolić, majka Milorada Nikolića (45) iz Crvenke, koji je prije dva dana preminuo u zatvorskoj bolnici u Beogradu.

 

Tretiran kao terorista

 

Nikolić je uhapšen 14. decembra 2016. pod optužbom da je ugrozio sigurnost Vučića i Stefanovića tako što je prijatelju poslao nekoliko SMS poruka. Nedjelju dana kasnije prebačen je u zatvor u Beogradu, gdje je 14. juna preminuo. Zvanično, usljed prestanka rada srca.

 

Njegova majka kaže da su joj sina tretirali kao teroristu, a on ni komarca nije htio da ubije.

 

- Zvala sam juče tog majstora koji ga je prijavio. Pitala sam ga da li ga grize savjest. Rekao je da ga grize. Isto sam pitala i inspektora koji ga je hapsio, a on mi je odgovorio da zaboravim njegov broj. A moj sin je ubijen... Umro je od jakih lijekova i tuge jer je nepravedno zatvoren... U kojoj to državi drže čovjeka u zatvoru zbog telefonskih poruka. Tjerali su ga da prizna da je prijetio, ali on to nije htio jer nikome nije poželio zlo - kaže uplakana majka.

 

Kljukali ga lijekovima

 

Ona ističe da je Milorad bio zdrav, ali da su ga proglasili šizofrenim.

 

- Na pravdi boga proglasili su ga ludim. Stavili ga u sobu sa čovjekom koji je ubio majku. Kada su ga brat i sestra posjećivali, vidjeli su da nije dobro. Dešavalo se da zbog lijekova nije bio u stanju da jede. Žalio se kako ima jaku terapiju i da mu utiče na raspoloženje. Šta drugo da mislim nego da su ga ubili. Ubili su ga oni koji su ga nevinog zatvorili. Pitam se kome je to moj sin mogao da naudi porukama - kuka očajna žena.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.