x

SKANDAL: Srpski glumac optužen da je obljubio tinejdžera!

Glumac Goran Jevtić mogao bi uskoro da se nađe pred sudom. Na teret mu se stavlja da je prošle godine u Somboru primorao maloljetnika na intimni odnos. Protiv beogradskog glumca Gorana Jevtića (37), Osnovno javno tužilaštvo u Somboru podiglo je prije nedjelju dana optužnicu zbog sumnje da je prošle godine u tom gradu obljubio maloljetnu osobu.

Tužilaštvo ga tereti za krivična djela obljuba nad nemoćnim licem, za koje je zaprijećena kazna od dvije do deset godina, kao i za krivično djelo nedozvoljene polne radnje, za koje je predviđena novčana ili kazna zatvora do tri godine.

 

Podsjetimo, krivičnu prijavu protiv Jevtića, policiji je prvo podnio otac 14-godišnjeg dječaka, uz tvrnje da mu je obljubio sina u toaletu somborskog pozorišta i to tokom održavanja festivala ``Pozorišni maraton``. Kako je ranije objavljeno, otac je nešto kasnije prijavu povukao, ali je dječakova majka ponovo aktivirala, podnevši je Tužilaštvu.

 

Maloljetni dječak se, navodno, zbližio sa Jevtićem, koji mu je omiljeni glumac, i zajedno su tokom festivala izlazili na predstave i u kafane. U krivičnoj prijavi protiv glumca, prema onome što je pisano, navodi se dječakova verzija događaja, prema kojoj se sve događalo u četiri sata poslije ponoći. Navodno su obojica bili pripiti i glumac ga je u jednom trenutku poljubio. Dječak ga je, kako se tvrdi odgurnuo, ali ga je Jevtić tada sek*ualno iskoristio.

 

Prema dječakovoj priči sve se dogoilo u toaletu, iz koga je, kako je kasnije ispričao i jedan od svjedoka, maloljetnik istrčao uplakan.

 

Podizanju optužnice prethodila je istraga, tokom koje je saslušan Jevtić, ali i maloljetnik i njegovi roditelji, i nekoliko svjedoka. Jevtić je tvrdio da nije počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

 

U odbranu Jevtića stale su njegove kolege, koje su pokrenule i potpisivanje peticije podrške. On se povodom čitavog slučaja nije oglašavao, ali su pojedini mediji prenijeli da je on odbacio te optužbe uz tvrdnju da je riječ o ``glupostima``.

(Novosti.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.