x

ŠOKANTAN OBRT U ISTRAZI UBISTVA: Misteriozni biciklista iz Borče je Marjanović?!

BEOGRAD - Misteriozni biciklista kog su sigurnosne kamere snimile na nasipu Crvenka u Borči 2. aprila 2016. godine, u vrijeme ubistva pjevačice Jelene Marjanović (33), po konstituciji odgovara jednom muškom članu porodice Marjanović, saznaje Kurir. Prema riječima dobro obaviještenog izvora, policija je uspjela da izoštri snimke sa kamera i sad se radi na upoređivanju te osobe s Marjanovićima.

- Kamera iz autobusa GSP snimila je čovjeka na biciklu koji je u vrijeme ubistva pjevačice prošao nasipom. Snimak je bio loše rezolucije, pa je trebalo vremena da se „očisti“. Biciklista sa snimka na sebi je imao plavičasto-sivkastu odjeću i navučenu kapuljaču, a nakon što je video-materijal izoštren, na njemu se mogla vidjeti i građa te osobe, što je omogućilo upoređivanje - objašnjava naš izvor.

 

Stručnjaci su specijalnim vještačenjem, upoređujući visinu, oblik tijela, obim glave, uhranjenost, ali i pokrete muškarca sa snimka, došli do zapažanja da bi jedan muškarac iz porodice brutalno ubijene Jelene mogao da odgovara tom opisu.

 

- Biciklista sa snimka se, između ostalog, upoređuje i sa svim muškim članovima porodice Marjanović. To su Zoran Marjanović, suprug pokojne Jelene, svekar Vladimir, djever Miloš i pastorak Uroš. Zasad se samo Uroš može isključiti kao osoba koja je kritičnog dana vozila nasipom - kaže izvor Kurira upućen u slučaj.

 

Vjeruje se da biciklista nije ubica.

 

- Na osnovu do sada prikupljenih tragova, biciklista je navodno pomagao ubici da prikrije tragove, a ne isključuje se ni mogućnost da je pomogao u bacanju Jeleninog tijela u kanal - dodao je izvor.

 

Policija je uzela snimke sa tri sigurnosne kamere koje su obuhvatile nasip. Jedna kamera se nalazi na kući porodice Jahović, druga na prodavnici, a treća je kamera na gradskom autobusm. Na snimku iz autobusa uočen je čovjek na biciklu koji je u vrijeme ubistva vozio nasipom, ali snimak je bio toliko mutan da je prije izoštravanja bio maltene neupotrebljiv.

 

- Na snimcima se pojavljuje osam osoba. Policija je uspjela da identifikuje sedmoro, dok je samo identitet bicikliste ostao nepoznat jer mu se ne vidi lice. Još na početku istrage je utvrđeno da sedam identifikovanih nemaju veze sa ubistvom - podsjeća naš izvor i dodaje:

 

- Ako se otkrije ko je biciklista, to bi mogao da bude krunski dokaz - objašnjava sagovornik.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.