x

SRBIN NASTRADAO U RUSIJI: Mladi vozač otišao ``trbuhom za kruhom``, pa poginuo NA PRVOJ VOŽNJI!

Staniša Purić (23) iz Banje Koviljače, nastradao je prije dva dana u Rusiji, kada je na njegov kamion, dok je stajao pored puta, naletjela hladnjača ruskog prevoznika, koja je preticala drugo vozilo i usmrtila ga na licu mjesta. Nesrećni mladić je na rad u Rusiju otišao 15. januara i ovo je bila njegova prva samostalna tura kamionom.

Ranije je nekoliko puta s kolegom prolazio tom dionicom, kako bi dobro upoznao teren, a, kako kaže njegov stric Zoran Ilić, otišao je tamo u želji da zaradi koji dinar.

 

- Nesreća se dogodila na oko 160 kilometara od Moskve, na magistralnom putu u blzini Samare. Staniša je stajao parkiran pored puta, čekajući da prođe greder koji je sklanjao snijeg sa kolovoza. Saobraćaj se izvodio naizmjenično, ali je u jednom trenutku vozač hladnjače iz suprotnog pravca krenuo u preticanje i naletio na vozilo iz drugog smijera. Prilikom udara, prikolica se odbila i zadnjim dijelom udarila u kamion u kojem je sjedio naš Staniša. Kako smo obaviješteni, kabina je smrskana, a Staniša je preminuo na licu mjesta – priča stric Zoran.

 

Staniša je u Rusiju otišao pošto je prestao da radi kao taksista. Prošao je obuku i išao sa iskusnijim kolegama nekoliko puta u Rusiju. Pokazao se kao jedan od najboljih vozača, ali prva samostalna tura završila se kobno. O njegovoj pogibiji porodica nije još uvijek dobila zvanično saopštenje, a ni u ambasadi nisu mogli da im daju bilo kakve informacije. Stanišin stric Zoran kaže da je preko dispečera srpskog prevoznika saznao za tragediju, a na osnovu fotografija su shvatili da je riječ o njihovom članu familije.

 

– Još ne znamo kada će tijelo biti dopremljeno, ali, prema nekim informacijama, to bi u najboljem slučaju moglo da bude za sedam, a najgorem do 15 dana. Iz firme za koju je Staniša radio su nas odmah zvali i ponudili svaku vrstu pomoći, korektni su, i svi su potreseni zbog tragedije. Naš Staćo je ovdje živio sa bakom, a kada će biti sahranjen znaćemo narednih dana – kroz suze priča Zoran.

(Blic.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.