x

SUTRA POSLJEDNJI ISPRAĆAJ 17-GODIŠNJEG ERMANA: Cijeli grad se molio za njegov oporavak, iznenadna bolest mu odnijela život!

Erman Čilić (17) je nažalost izgubio bitku za život. Njega je bolest savladala u kratkom vremenskom periodu, a veliki broj ožalošćenih će se sutra, 15. novembra u 14:15 sati na mezarju Jasen u Jablanici posljednji put oprostiti od njega.  Za sve iz Sarajeva, prevoz do mezarja u Jablanici i nazad je obezbijeđen ispred stadiona Grbavica u 12 sati.

Erman Čilić je imao srčane probleme, a nakon petnaestak dana borbe, molitvi i nadanja, u ponedjeljak 13. novembra  je izgubio bitku za život. Ovaj 17-godišnjak je bio na liječenju zbog srčanih problema (iznenadni zastoj srca). Ta vijest je podigla na noge njegove sugrađane koji su se pokazali kao pravi prijatelji.

 

Inače, Erman je bio jedan od najmlađih Željinih navijača, tako da je i udruženje ovog kluba dalo svoj doprinos i molilo za oporavak mladića.. Isto su uradili i rukometaši RK Bosna Sarajevo i RK Konjuh Živinice. U gradu su bili postavljeni i tansparenti podrške i molbe za oporavak. Ipak, sudbina je htjela da bude drugačije. 

 

Erman je umjesto da slavi svoj 17. rođendan u to vrijeme vodio bitku za život. Nažalost, nije uspio da čuje čestitku svojih roditelja, a otac se tog dana na njegov rođendan putem Facebooka obratio potresnom porukom: ``Danas je mom Ermi 17. rođendan. Umjesto da ujutro budem  s osmijehom i uručim mu poklon, ja idem u bolnicu da vidim je li uredu. Jedina moja želja od 30. oktobra do danas je da mi se sin probudi živ, zdrav i da nastavimo tamo gdje smo stali``, stoji u poruci.

 

Nije prošla ni sedmica od rođendana, Erman je izdahnuo. Stigla je još tužnija poruka njegovoj oca. ``Nije to trebalo ovako završiti. Mislio sam da će biti samo jedno veliko iskušenje. Ako je istina da je drugi svijet bolji, onda si ti to sigurno zaslužio i ne sekiram se. Lafčino moja, babuka te voli i nikad dok god moje srce kuca nećeš biti zaboravljen - lave moj``, stoji u tužnoj poruci. 

 

Dženaza Ermanu Čiliću će se obaviti u srijedu, 15.11. u 14:15 sati na mezarju JASEN - JABLANICA. Tevhid će se proučiti istog dana u 14:30 sati u gradskoj džamiji u Jablanici. Prevoz do mezarja i nazad obezbijeđen je ispred stadiona Grbavica u 12 sati.

 

Ekipa Ekskluziva.ba portala ovim putem izražava duboko žaljenje, a porodici izjavljujemo saučešće.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.