x

ŠVAJCARSKI TENISER RAZBIJESNIO CIJELU SRBIJU: Federer izjavio da Novak Đoković...

Rodžeru Federeru, velikom Rivalu Novaka Đokovića, ne padaju lako historijski rezultati koje najbolji teniser svijeta postiže ove sezone čime ruši brojne rekorde i ispisuje novu historiju tenisa. Posljednji u nizu historijskih rezultata koje je Nole ostvario jeste aktuelna ATP lista, gdje je postao prvi teniser koji ima više od 5000 bodova.

Federera su pitali šta misli o aktuelnom renkingu tenisera, na šta je on dao šokantan odgovor, kojim je pokušao da unizi dominaciju Đokovića.

 

– Vidjećemo u narednom periodu ko će biti prvi. Vratite se devet mjeseci unazad i prisjetite se šta sam tada rekao. Mari je imao operaciju, Nadal je bio van forme, a ja sam imao probleme sa leđima. Sačekajte da se svi oporavimo i uđemo u formu, pa ćemo vidjeti ko će biti prvi. Tu su još Raonić, Nišikori i Berdih, ali nas četvorica smo ipak ispred njih. 

 

Federer je takođe istakao da mu rang nije pretjerano bitan, ali da se nada da će ponovo uspjeti da se vrati na prvo mjesto.

 

– ATP rang je bitan zbog lakšeg rasporeda i rivala na velikim turniraima. Ipak, ako nisam u vrhu, svejedno mi je da li sam šesti ili 10. na svijetu. Nadam se da mogu opet do prvog mjesta sa jednim ili dva Gren slem turnira – poručio je Federer.

 

Podsjetimo, Švajcarac je često u medijima imao istupe protiv srpskog tenisera, a to je bilo posebno izraženo dok je Đoković zakoračio u na tenisku pozornicu i krčio sebi put ka vrhu svjetskog tenisa. Njih dvojica su do sada odigrali 38 utakmica, i za sada Federer vodi sa 20:18. Posljednji njihov duel bio je u finalu Mastersa u Indijan Velsu, gdje je Đoković slavio u tri seta (6:3, 6:7, 6:2) i došao do tada jubilarne 50. titule u karijeri.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.