x

SVI VI KOJI KRITIKUJETE KARLEUŠU: Pogledajte šta je govorila o Srebrenici i BiH ranijih godina!

Svjedoci smo da ovih dana mnogi kritikuju i napadaju Jelenu Karleušu zbog nekoliko situacija u Zvezdama Granda, iako je u istoj emisiji bezbroj puta rekla kako ona jako voli Bosance. Koliko zaista Karleuša voli BiH moglo se vidjeti prethodnih godina na obilježavanje 11. jula u Srebrenici. Inače, JK su zamjerili što je rekla kako pjevači ne trebaju da pričaju o selu, jer to nikog ne interesuje, već da teže ka tome da postanu zvijezde i da se na sceni tako ponašaju, te je duhovito prokomentarisala Bosancu kako njegov grad ima samo Centar, ali su se na ovu šalu mnogi naljutili. No, da se podsjetimo koliko puta je JK stala uz BiH i time dobijala čak i prijetnje iz Srbije?!

Jelena Karleuša je prošle godine na svom fejbuk profilu postavila fotografiju u opisu koje je napisala datum: 11.7.1995., što sugerira na to da počinjeno zlo nikada ne trebamo zaboraviti i da se više nikada ne ponovi.  Radi se o fotografiji na kojoj je upravo JK, a preko koje je urađen krst crvene boje, koji je pjevačica postavila jer su u ime njega učinjena velika zlodjela, te je prolivena krv. Crveni krst je boja prolivene krvi, a pjevačica je slikom poručila da je tog 11-og krst uprljan krvlju nevinih ljudi. Jelena je izazvala divljenje, jer je ponovo imala hrabrosti da osudi loša djela zlih ljudi, no nekom je zasmetao krst na slici. Tako joj je jedna djevojka poručila da objasni zašto krst za 11.7.2015., a pjevačica joj nije ostala dužna, pa je napisala kratak komentar: ``Hajde razmisli malo... Pogledaj njegovu boju...``

 

Jelena je i 11. jula 2014. godine osudila zlodjela kada je postavila poruku: 


"1.7.1995
Počnite da brojite do 8.372...
Uz svaki izgovoreni broj, zamislite da je jedan ČOVEK pao...
Brojte...
1, 2, 3, ... 100, 200, 500, ... 1000, 2000, 3000, ...
Koliko treba vremena da se ubije 8.372 ljudi?
Malo vremena i mnogo mržnje, bezumlja i zla.
Zar je moguće da se to desilo?
Da.
Za nauk svima nama, za nauk novim generacijama.
Da se ludilo ne ponovi.
SREBRENICA-11. 7. 1995."

 

Jelena je ranije otvoreno u brojnim emisijama isticala kako ratni zločinci treba da se kazne i svako loše djelo da se naplati. Jedina je pjevačica koja je gostovala u Dnevniku Senada Hadžifejzovića, kada je otvoreno pričala o ratnim zločincima, a nakon tih emisija je bila izložena brojnim napadima u Srbiji. 

 

Jelena je otvoreno poručila Šešelju, nakon što je izašao na slobodu i rekao kako je dobro što su ubili Đinđića, da je dobro što i on umire od raka, nakon čega je nastao haos i pjevačica je dobila preko 700 prijetnji u samo jednom danu.

 

Pored toga, Jelena je jedna od rijetkih, ako ne i jedina pjevačica iz Srbije koja je otvoreno stala u odbranu Dine Merlina kada je pravio koncerte u Beogradu, te jedina koja je stala u odbranu medijskog linča Hanke Paldum. 

 

Jeleni očigledno teško pada što je narod iz BiH zbog njenih izjava nije razumio, te je odgodila i svoje gostovanje na koncertu Marije Šerifović, 18. marta u sarajevskoj Zetri, a uz to je poručila kako je Bosanci ne trebaju pljuvati, jer vrlo dobro znaju da je ona prijatelj države, a da se na prijatelja ne diže ruka. Pjevačica je dodala kako će bez obzira na sve, kad god osjeti ljudsku potrebu stati uz BiH.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.