x

SVJEDOK ISPRIČAO ŠTA JE VIDIO NAKON ŠTO JE DVIJE DJEVOJČICE (15) UBIO GROM: Stravičan prizor!

Anđela B. i Ivana I. poginule su od udara groma tokom jakog nevremena koje je u ponedjeljak zahvatilo Župu. Petnaestogodišnjakinje Anđela B. iz Industrijske ulice u Aleksandrovcu i njena drugarica Ivana I. iz župskog sela Rudenice nastradale su jučer oko 17.50 sati od udara groma u Kruševačkoj ulici u Aleksandrovcu u blizini Hale sportova.

Prema izjavama očevidaca, Anđela i Ivana vraćale su se sa gradskog bazena, kada ih je usljed jakog nevremena udario grom u Kruševačkoj ulici na trotoaru. Anđela je preminula na licu mjesta, dok su se ljekari kruševačke bolnice dva sata borili za Ivanin život, ali bez uspjeha.

 

Djevojčice su nakon udara groma prebačene kolima Hitne pomoći u aleksandrovački Dom zdravlja, gdje su ljekari konstatovali Anđelinu smrt, dok je Ivana u komi prebačena sanitetom na interno odjeljenje kruševačke bolnice, gde su ljekari pokušali reanimaciju.

 

Kako Blic doznaje, zbog jakog nevremena i uviđaj policije na mjestu tragedije je trajao veoma dugo. Nezvanično, na licu mjesta nije ostalo nikakvih direktnih tragova udara groma. Policijski istražitelji juče su provjeravali i da li su djevojčice koristile mobilni telefon u trenutku nesreće.

 

Očevidaca trenutka nesreće nije bilo, ali su mnogi Aleksandrovčani istrčali na ulicu kada su vidjeli šta se desilo. Jedan od njih, Saško Rilak, radnik aleksandrovačke Hale sportova, kaže da je nakon udara groma dotrčao na lice mjesta i zatekao stravičan prizor.

 

- Duvao je jak vetar i padala je kiša, a onda se začuo prasak. Vidio sam prolaznike i automobile kako su odjednom zastali u Kruševačkoj ulici. Istrčao sam iz prostorija Hale sportova i došao na lice mjesta. Na trotoaru su nepomično ležale dvije djevojčice, koje je pogodio grom. Odmah su stigla i kola Hitne pomoći aleksandrovačkog Doma zdravlja. Teško mi je da pričam o ovoj strašnoj tragediji - prisjeća se vidno uzbuđen Rilak.

 

Inače, kako Blic doznaje, Anđela B. je ove godine završila osnovnu školu u Švajcarskoj, gdje je živjela sa roditeljima. Ivana I. je bila četvrto dijete u porodici u selu Rudenice, gdje su se svi spremali za udaju njene najstarije sestre. I ona je završila osmi razred u OŠ ``Aca Aleksić`` u Aleksandrovcu.

(Blic.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.