x

Sajam knjige u Sarajevu: Čitaoci satima čekali na primjerak knjige Indire Kučuk Sorguč!

Jučer je u sklopu Sajma knjiga na štandu čuvenog izdavača TDK `Šahinpašić` u Skenderiji, upriličeno potpisivanje nove, šeste u nizu knjige proslavljene novinarke, publicistkinje i autorice Indire Kučuk-Sorguč. Indira Kučuk-Sorguč, bestselerica je čuvene knjige `Ja, mahaluša`, koja je nakon velikog uspjeha kod kritične bosanskohercegovačke čitalačke publike s papira `prešla` i na daske koje život znače. Ta predstava odigrana je dvije stotine puta pred publikom širom Bosne i Hercegovine, regije, ali i svijeta.

Knjiga `Bekan u klimaksu`, zapravo je pečat višegodišnjeg rada popularne `mahaluše`, kako autoricu Kučuk-Sorguč nazivaju u sarajevskoj čaršiji. Knjiga je skup odličnih priča o muškarcima koji u drugoj životnoj dobi doživljavaju promjene kako na, tako i u sebi, veoma slično menopauzi kod žena. Na veoma duhovit način, autorica knjige je koristeći se stilskim figurama i riječima razumljivim širokim narodnim masama, pisala istinite životne priče svojih sagovornika koje je susretala i upoznavala spletom okolnosti. Na taj originalni način, autorica je zapečatila svoj književnički opus i svojoj vjernoj čitalačkoj publici predstavila knjigu koja joj je donijela poziciju broj jedan kad je rasprodaja tiraža u pitanju.

 

Organizovanom potpisivanju svježeg štiva u sklopu Sajma knjiga u Skenderiji na štandu organizatora i Indirinog izdavača TDK `Šahinpašić, prisustvovale su mnogobrojne javne ličnosti, Indirini prijatelji, poznanici, saradnici, ali i vjerni čitaoci koji pomno sakupljaju svaku njenu napisanu riječ.

 

Od ličnosti iz javnog života, susreli smo se s Jasnom Duraković, Adisom Škaljom, Edinom Latif i Alenom Albinovićem koji je s mnogobrojnim poštovaocima Indirinog osebujnog književnog izražaja, na svoj primjerak knjige čekao satima. Ali, čekanje je upotpunila Indira koja je s njim uz kafu promuhabetila o svemu pomalo. Iako je druženje bilo planirano od 13 do 15 sati, Kučuk-Sorguč je na štandu ostala čak do 17 sati, zbog rasprodatog prvog tiraža koji je nestao u jednom satu i saburno čekajući da izdavač donese i novi tiraž knjige. Indira je neumorno nastavila potpisivati novi bestseler i fotografisati se s čitaocima, a pomagač joj je bio Albinović koji nije krio svoje oduševljenje novom knjigom svoje komšinice i dobre prijateljice.

 

Knjigu `Bekan u klimaksu` možete kupiti do ponedjeljka, 25. aprila na Sajmu knjiga u Skenderiji ili u knjižari TDK `Šahinpašić`. Međutim, treba pomenuti i činjenicu da je knjiga, već u prodaji i u susjednoj Hrvatskoj.

 

Indiri upućujemo iskrene čestitke za rasprodati tiraž i poziciju broj jedan bestselerice u našoj zemlji.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.