x

Sarajevska zima: Balkoni Vijećnice i Doma Oružanih snaga BiH postat će muzičke scene!

Ovogodišnji, 33. po redu, Međunarodni festival „Sarajevska zima“ bit će održan od 07. februara do 21. marta pod motom “Svileni put umjetnosti“. Tim povodom jučer je u Konfučijevom institutu u Sarajevu održana konferencija za medije na kojoj su se obratili Ibrahim Spahić, direktor Festivala, te Miroslav Živanović, direktor Instituta.

- I ovogodišnja “Sarajevska zima“ donosi nam bogat sadržaj na “Svilenom putu umjetnosti“, zasnovanom na harmoniji, raznolikosti, kreativnosti i zajednici. Prije svečanog otvorenja, tačnije 31. januara, u Domu oružanih snaga BiH imat ćemo predotvaranje. Nastupat će kineska grupa „The Voice of Yunnan“. Festivalski program zvanično će biti otvoren 07. februara u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja BiH. Značajno je kazati da će u okviru Festivala balkoni na Domu oružanih snaga BiH, Vijećnice i Narodnog pozorišta Sarajevo postati muzičke scene - istakao je Spahić govoreći o programu.

 

Najavio je i mnogobrojne muzičke koncerte, radionice, filmske projekcije, književne susrete posvećene Dželaludinu Rumiju i Omeru Hajjamu, te otvaranja izložbi i drugi zanimljiv sadržaj.

 

Direktor Instituta, koji je organizator predotvaranja potcrtao je kako će koncertom grupe „The Voice of Yunnan“ našoj javnosti biti predstavljena kineska kultura, jer će učesnici nositi tradicionalnu nošnju i svirati na tradicionalnim instrumentima. Kazao je kako je siguran da će građani uživati u jedinstvenom performansu.

(Faktor.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.