x

Savršenstvo iz Stuttgarta – Porsche predstavio 911 GT3 za 2018.

Svaki pravi zaljubljenik u automobile složit će se da je “devetstojedanajstica” jedan od najlegendarnijih sportskih automobila svih vremena. 

…No, Porsche ne živi na staroj slavi, pa je nedavno predstavljen i nasljednik trkaći orijentiranog 911, model GT3, koji ispod već poznate vanjštine skriva trkaći pedigre. Da, radi se o modelu kojem je “prirodno stanište” trkaća staza, ali je u isto vrijeme legalan i za cestovne izlete, dok god nemate previše tešku nogu koja bi vas u tom slučaju mogla poprilično koštati. Razlog tome su mnoge dorade koje su od već prilično “ljute zvijeri” stvorile trkaću zvijer koju ne želite vidjeti u retrovizoru.

 

Jedan od razloga tome je i redni šesterocilindraš zapremine 4.0 litre koji razvija 500 konjskih snaga, što znači da ako se nađete za upravljačem ove pile, očekujte brutalna ubrzanja i G-sile koje su u mnogim drugim automobilima jednostavno nezamislive. Katapult od 3,2 sekunde do stotke i maksimalnih 320 km/h definitivno nisu pitome brojke, a kad vidite unutrašnjost, bit će vam jasno da se ovdje radi o automobilu kod kojeg kompromisi ne postoje. Pogotovo kad dođe u prekrasnoj crvenoj boji sa slika iz današnje galerije, jer onda je to ljubav na prvi pogled.

 

Izvor: Automobili.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.