x

Sedmica Reala, Modrić zabio prvi prvenstveni gol u sezoni

Zidane je nakon pola godine promijenio sistem igre pa je Real zaigrao u formaciji 4-3-3 u kojoj je Isco ostao na klupi. Benzemu je zamijenio Mayoral

Nakon tri prvenstvena kola Real Madrid je uspio slaviti. Kraljevi su se `ispuhali` protiv 18. momčadi, Deportiva i pobijedili su s 7:1.

Nije dobro krenulo jer su gosti iz La Coruñe poveli u 23. minuti preko Adriana, ali Real se jako brzo uspio vratiti u utakmicu pogotkom Nacha. Do kraja poluvremena kraljevi su uspjeli i povesti, a strijelac za 2:1 u 42. minuti sjajnim udarcem iskosa je bio Gareth Bale.

Bale je u nastavku igre postigao i svoj drugi pogodak i tako potvrdio da je, unatoč ozljedama, i dalje najbolji napadač Reala. On je u prvenstvu postigao šest pogodaka u samo devet odigranih utakmica.

Svoj prvi prvenstveni pogodak je postigao i Luka Modrić. On je nakon Ronaldovog dodavanja s desne strane u 68. minuti, pucao po sredini gola i zabio sa 16 metara. Modriću je to 13. pogodak u Realu, deveti u prvenstvu.

Luka je nakon pogotka ostao u igri još osam minuta, a onda ga je na terenu zamijenio Mateo Kovačić.

Da pobjeda bude uvjerljivija pobrinuo se Ronaldo s dva pogotka u finišu utakmice. Portugalac je bio strijelac u 78. i 84. minuti. Konačnih 7:1 postavio je Nacho koji je ove sezone zabio više golova nego Benzema (3:2).

Za slavlje je vjerojatno zaslužna i Zidaneova taktika, odnosno formacija igre koju je promijenio nakon pola godine. Umjesto Benzeme koji se vratio nakon ozljede od prve je minute igrao Mayoral, a vratili su se i na sistem 4-3-3 u kojemu je Isco, kojega je posljednjih nekoliko mjeseci Zidane forsirao kao `desetku u formaciji 4-3-1-2, ostao na klupi.

Real je na četvrtom mjestu i zaostaje pet bodova za trećom Valencijom te velikih 16 za Barcelonom.

 

Izvor: Goal.com

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.