x

Slučaj koji je šokirao region: Pogibija porodice Đedovac pod velom tajni!

Ni dva mjeseca nakon što je na pružnom prijelazu u Grabovici, kod Doboja, poginula četvoročlana porodica Đedovac iz Stanova javnosti nisu poznate okolnosti ove tragedije, kada se automobil u kojem se nalazila porodica sudario s teretnim vozom ``Željeznica RS``, pišu Nezavisne novine. 

Ova tragedija, u kojoj su roditelji poginuli na licu mjesta, mlađa kćerka je umrla nekoliko sati kasnije od zadobijenih povreda, a starija kćerka sutradan, potresla je cijeli region.

 

U dobojskom tužilaštvu potvrđeno je da im je dostavljen izvještaj Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj o toj saobraćajnoj nesreći, te da je proslijeđen postupajućem tužiocu.

 

- Nakon analize i ocjene podnesenog izvještaja, bit će donesena odluka o daljem toku postupka i donesena odgovarajuća tužilačka odluka, naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

 

Simo Cvjetković, predsjednik Samostalnog sindikata mašinovođa, smatra da u slučaju nesreće na pružnom prijelazu nema odgovornosti dvojice mašinovođa Radoslava Dragojlovića i Velimira Malčića.

 

Cvjetković ističe da su oni poduzeli sve propisane mjere i radnje kada su uočili vozilo na pruzi.

 

``Nema ni propusta ni odgovornosti mašinovođa i bilo bi krajnje drsko njih smatrati odgovornim. Mašinovođa koji je tada upravljao vozom je kočio i pokušao da spasi tu porodicu. On i danas trpi posljedice, sanja tu porodicu, koja je nažalost stradala. Bio je krvav do koljena zato što je pokušavao da pomogne``, rekao je Cvjetković.

 

On smatra da kobni pružni prijelaz treba osigurati, a objekte koji se nalaze u blizini ukloniti. U sudaru teretnog voza, koji je saobraćao na relaciji Omarska  Zenica, i automobila, u kojem se nalazila porodica Đedovac, na licu mjesta su poginuli Slavica (46), koja je bila za volanom, i Zlatko (53). Njihove kćerke Nikolina (18) i Kristina (17) su zadobile teške povrede, od kojih je mlađa umrla u dobojskoj bolnici nekoliko sati nakon nesreće, a starija dan kasnije u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci.

(nezavisne)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.