x

Smotra mladosti, ljepote i pameti na ulicama Goražda!

Posljednjih par dana Goraždani su bili počašćeni paradama maturanata, mladih, lijepih, pametnih, mudrih, ambicioznih i ponosnih na sebe, na svoju školu i ovaj grad.

Tako je i bilo sinoć na ulicama Goražda kada su sezonu matura goraždanskih srednjih škola završili učenici Mješovite srednje škole „Enver Pozderović“. 87 mladića i djevojaka u prelijepim odijelima i haljinama prošetali su proteklu noć gradom, napravili zajedničku fotografiju u Gun-Gor parku, te se potom zaputili u Hotel Behar gdje su do sitnih sati proslavljali završetak najljepšeg životnog perioda. 

 

- Naši učenici su tokom školovanja sticali znanje, vještine, kompetencije koje im pomažu za dalji nastavak školovanja, ali i osposobljenost za obavljanje poslova i radnih zadataka onih koji poslije završetka srednjeg obrazovanja zasnivaju radni odnos. Naši maturanti su učestvovali na kantonalnim, federalnim, državnim takmičenjima i festivalima tehničkog stvaralaštva, te postizali zavidne rezultate. Učenikom generacije 2012-2016 proglašena je učenica gimnazije, Nadira Imamović. Svim maturantima želimo puno zdravlja i uspjeha u daljem školovanju, a onima koji ne nastavljaju dalje školovanje brzo zaposlenje – poručila je direktorica ove škole Mula Imamović.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.