x

Snimak koji je rasplakao mnoge u SAD-u !

Pratiteljica u školskom okrugu Greece, u New Yorku, Karen Huff Klein, primila je veliku novčanu i moralnu podršku nakon što se desetominutni video u kojem je učenici vrijeđaju pojavio na YouTubeu.
Snimak  prikazuje kako 68-godišnja starica podnosi veliku količinu uvreda od strane osnovnoškolaca koji je nazivaju ``ružnom i debelom``, uz brojne druge uvrede.

Jedan od učenika izjavio je da se njezina porodica ``ubila jer nisu željeli biti u njezinoj blizini``, što ju je posebno pogodilo jer je njezin najstariji sin izvršio samoubistvo prije deset godina, prenosi The Sun.

Karen (68) radi kao pratiteljica u školskom autobusu, a jedan od sudionika na Facebooku je objavio video koji je šokirao milione i potaknuo ih na pomoć starici.

Nakon što se snimak pojavio, korisnik na stranici Reddit pozvao je u pomoć starici koju su dječaci rasplakali:

``Ovoj je ženi ime Karen Klein i slobodni ste izraziti svoju podršku. Udovica je 17 godina i otkad se rodila živi u istom gradu te će uskoro imati proslavu 50. godišnjice mature u istom školskom okrugu. Zaslužuje puno bolje od onog prikazanog u videu. "Pokažimo joj da još uvijek postoje dobri ljudi``, prenosi Huffington Post.

Snimak je na YouTubeu pogledalo više od tri miliona korisnika, a prikupljanje novca za pomoć Karen omogućio je Indiegogo.com kako bi joj priuštili ``odmor i mirovinu``.

Iako je kampanija pokrenuta ovog četvrtka ujutro i za cilj je imala prikupiti 5,000 dolara, dosad je prikupljeno 443,132 dolara i iznos svake minute raste.

Karen, koja je čitav napad stoički pretrpjela, za televizijsku kuću WHAM izjavila je da su nasilnici ``normalna djeca``, ali i upozorila: ``Samo ih ne smije biti velik broj zajedno. Tad počinju problemi. Trebali bi biti kažnjeni na neki način``, a za CBS dodala: ``Željela sam ih udariti, to sam željela. Ali to se ne smije, pa sam samo pokušala sve ignorisati``.

Pod pritiskom lokalne zajednice i medija škola je primorana provesti istragu.

Izvor: Dnevni avaz/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.