x

Snježni raj otvoren za sve!

Švajcarsko zimovalište Verbije, poznato kao omiljena destinacija bogatih i slavnih, ove sezone postalo je pristupačnije i onim zaljubljenicima u zimske sportove sa ne tako dubokim džepom.

Za ski-fanatike Verbije ne treba posebno predstavljati. Verbije je bio i ostao poznat kao igralište za slavne i bogate, a nerijetko ovdje dolaze i članovi evropskih kraljevskih porodica, posebno britanske.

Smještaj za ``obične smrtnike``: I dok je Verbije poznat po izuzetno luksuznim i skupim hotelima, od ove sezone se pojavila i jedna novina - jeftiniji smještaj u planinskim kućicama, koje je izgradila kompanija ``Powder White``.

Frejzer Evart-Vajt, začetnik projekat ``Powder White``, bivši je marketinški stručnjak, koji je odlučio da napusti kancelarijski posao i da pokrene nešto novo. A, to novo zapravo je 12 planinskih kućica u srcu Verbijea.

``Riječ je o toplim i komfornim kućicama, za koje ne bismo mogli reći da su luksuzne``, kaže Evart-Vajt.

Jedna od prvih izgrađenih kuća dobila je naziv ``Napoli`` i u nju se može smjestiti šest osoba. U ostale kućice može se smjestiti od šest do 14 ljudi.

Veličanstven pogled na padine: U sklopu ovog aranžmana, podrazumijevaju se komforni kreveti, jelo dobrodošlice i zagrijana kuća, a sve ostalo je na vama. Ono što je specifično za ove kućice je veličanstven pogled koji se pruža na padine Verbijea.

Osnova ovog koncepta je prilagodljivost, jer ako želite nižu cijenu, onda morate biti spremni da se prilagodite životu u manjima grupama, sa potpunim strancima, osim ako ne odlučite da povedete cijelo društvo sa sobom. Poseban dio ovog aranžmana čine ponude kao što su ``hot yoga`` te aktivnosti nevezane za skijanje koje se nude u paketu ``Tracks``.

Na vama je koje ćete pakete izabrati, jer svi oni variraju u cijeni, koja je i dalje pristupačnija od standardnog zimovanja u Verbijeu. Tim ``Powder White`` će vam pomoći i oko ski-pasa i svega što je neophodno za uživanje.

Poznat po svojim stazama: A, sam Verbije nudi toliko toga. Kao prvo, poznat je po svojim stazama, koje su među najdužim u Evropi. Sveukupno ima čak 410 kilometara staza u sklopu takozvane ``četiri doline``. Lokacija planinskih kućica je takva da, ako su dobri vremenski uslovi, iz kućice direktno možete izaći na stazu. U blizini se nalaze i autobusko stajalište, odakle se autobusom možete prebaciti na bilo koju drugu željenu lokaciju.

Ono što je specifično za ove planinske kućice, jeste da imate obezbijeđeno i jelo, čak i ako dolazite na manje od sedam dana.

``Ovdje skoro da ne možete pronaći smještaj gdje ćete imati i obezbijeđenu hranu, ako ne dolazite bar na sedam dana. Svi smo svjesni da je vrijeme krize i da postoje oni koji će doći na produženi vikend, a koji pritom ne žele da razmišljaju gdje će se hraniti``, kaže Evart-Vajt.

Ipak, kako je ovo Verbije, imate i veliki broj restorana, a jedan od najnovijih je ``Le Vache``, koji su zajedno otvorili Lorens Delaljo, ragbi zvijezda, pjevač Džejms Blant i motociklista Karl Fogerti. Ovo je već postalo jedno od najpopularnijih mjesta u Verbijeu.

Hrana i noćni život: U Verbijeu nećete naći tradicionalnu planinsku ishranu, već su to uglavnom italijanski specijaliteti poput pice i salata, koji su omiljeni među omladinom, koje najviše ima u Verbijeu.

Noćni život u Verbijeu je izuzetno bogat i Verbije nudi za svakog po nešto.

``Le 71 Point Bar`` ispod restorana ``Chez Martin`` ima sjajnu muziku, kao i ``Crock No Name``, koji je ujedno poznat i po odličnom Long Island Ice Tea koktelu. Mont Fort i Nelson pab rade do 1.30.

``King`s bar`` služi dobre koktele, fina vina na čašu, kubanski rum i cigare.

Postoje i četiri noćna kluba koja rade do četiri sata ujutro - ``Coco Club``, ``Le Farm Club``, ``Casbah`` i ``Coup d`Etat``. Tinejdžeri se uglavnom okupljaju u ``Big Ben klubu`` gdje se služi brza hrana i igraju video-igrice.

A, ako ste u Verbije došli samo da biste bili viđeni, onda je najbolje da odete i hotel ``Frinet``, gdje je uvijek puno slavnih i poznatih ličnosti.

Izvor: nezavisne.com/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.