x

Sočne i pune usne: Anti-age njega za vaše ljubilice…

Svakodnevna i adekvatna anti-age njega lica ključni je faktor za održavanje mladalačkog izgleda. No, ne smijemo zanemariti ni one dijelove tijela na kojima se i te kako očituju tragovi vremena – liniju vilice, usne, vrat, dekolte…

Ako su vaš problem usne, odnosno njihovo istanjivanje imamo nekoliko savjeta za vas!

Pune, sočne usne oduvijek su bile simbol mladalačkog izgleda. No, tokom starenja gubimo kolagen, elastin, a nivo hidriranosti opada, što izaziva isušivanje i istanjivanje kože usana. Način na koji ih pokrećete dok pijete, smijete se, kao i to da li pušite ili ne, može doprinijeti stvaranju dubljih nabora i gubitku volumena kože usana, kao i one u području oko njih. Evo još nešto zbog čega treba dobro da razmislite prije nego što zapalite cigaretu: duvanski dim može da umanji dotok krvi u usne i tako naglasi pomenute estetske nedostatke na njima.

RJEŠENJE: Kada svako jutro nanosite hidratantnu kremu sa UV zaštitnim faktorom širokog spektra, nemojte da zanemarujete usne. U njima se ne nalaze lojne žlijezde, te su podložne isušivanju i UV oštećenjima. Takođe, svakodnevno koristite hidratantni preparat namijenjen njezi kože usana, koji sadrži antioksidanse i humektante, a koji će zadržati vlagu u koži. Hijaluronska kiselina vrlo je efikasna i potpuno bezbjedna kad se primjenjuje na koži usana.

 

Izvor: Ljepotaizdravlje.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.