x

Šok na Wimbledonu: Darcis izbacio Nadala!

Španski teniser i jedan od favorita na Wimbledonu Rafael Nadal, poražen je u 1. kolu od Belgijanca Stevea Darcisa sa 3:0 po setovima 7:6, 7:6, 6:4.

Prvi set je donio dosta uzbzdljiv meč sa nekoliko propuštenih break prilika na obje strane. Prvi oduzeti servis imao je Darcis u 11 gemu, ali je potom Nadal uzvratio, te se ušlo u tie-brak prvog seta.  U tie-breaku se bolje snašao Belgijanac, te je poveo sa 1:0 u setovima.

Sličan tenis je viđen i u drugom setu. Oba tenisera su čuvala svoj servis sve do 11 gema kada je Nadal došao do break poena. Iako je imao servis za pobjedu, Nadal ga nije iskoristio, pa je Darcis uzvratio oduzimanjem servisa, pa se ponovo ušlo u tie-break. Ponovo je belgijski teniser bolje odigrai tie-break, te je došao do osvajanj i drugog seta sa 7:6.

Darcis je i treći set otvorio breakom, a nije dozvoljavao Nadalu da ozbiljnije ugrozi njegov srevis sve do osmog gema, kada je Španac imao priliku za break. Ipak, Darcis se odbranio, te je došao do vodstva od 5:3.

Nadal je potom dobio gem na svoj servis, a isto je učinio i Darcis, koji je tako osvojio treći set sa 6:4, te je došao do velike pobjede u ovom susretu.

Izvor: sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.