x

Srbija: Pjevačica mrtvu bebu krila u koferu pet dana !

Pjevačica, stara 22 godine, poslije nekoliko mjeseci nastupanja po novopazarskim restoranima vratila se prekjuče u kuću roditelja u selu Borač kod Knića u Srbiji i u putnoj torbi donijela mrtvog jednomjesečnog sina.

Mrtvo muško dijete je u putnoj torbi pronašla pjevačicina majka, koja je namjeravala da izvadi kćerkine stvari. Međutim, umjesto garderobe, ugledala je beživotno tijelo novorođenčeta, a otac porodilje je odmah pozvao policiju, pišu srpski mediji.

- ``Prestravljena žena nam je ispričala kako je tog jutra primijetila da se pod trijemom kuće nalazi torba. Pomislila je da ju je tu zaturila njena kćerka, koja je pet dana ranije došla u posketu njoj i njenom suprugu. Vkerujući da je u njoj možda prljav veš koji je nameravala da opere, izvukla je torbu i povukla rajsferšlus! Prizor koji je videla bio je stravičan! Ugledala je dječakovo izlomljeno i modro telo, koje je već počelo da se raspada`` – priča izvor iz istrage i dodaje da su inspektori odmah po dolasku htjeli da pričaju sa ženinom kćerkom, to jest dečakovom majkom.

Istražni sudija Višeg suda u Kragujevcu Jelena Vilotijević objašnjava da je pjevačica poslije nekoliko mjeseci odsustva vratila u Borač.

- ``Majka porodilje je ujutro, ispod trijema u dorištu porodične kuće, ugledala kćerkinu putnu torbu. Kada ju je otvorila, među stvarima je pronašla mrtvo novorođenče`` – navodi sudija.

Majka djeteta je izjavila da se porodila 31. decembra u Novom Pazaru, gdje je prvo radila kao konobarica, a zatim je bila i pjevačica. U iznajmljenom stanu je 27. januara pronašla mrtvog sina. Rekla je da se uplašila, pa je krenula kod roditelja. Uzrok smrti utvrdiće obdukcija, a policija, kako doznajemo, ispituje da li je dete ubila majka (24) ili je pak umrlo prirodnom smrću.

Da se majka zaista porodila krajem decembra, potvrđeno je iz kragujevačke bolnice. Inače, majka mrtve bebe ima još jedno dijete rođeno u vanbračnoj zajednici, a njega čuvaju deda i baba.

Izvor:Doznajemo/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.