x

Srbijanski košarkaš seli na parkete NBA-a?!

Srbijanski košarkaški reprezentativac Nemanja Bjelica odlučio je napustiti turski klub Fenerbahce Ulker kako bi karijeru nastavio u najelitnijem klupskom takmičenju svijeta američkoj NBA ligi, javlja Anadolu Agency (AA).

Uprava Fenerbahcea je u pisanom saopćenju potvrdila da je 27-godišnji Bjelica iskoristio klauzulu u ugovoru koja mu daje mogućnost da napusti klub radi odlaska u NBA ligu.

 

„Nemanja Bjelica nam je zvanično podnio zahtjev za raskid ugovora kako bi karijeru nastavio u NBA-ligi. Zahvaljujemo mu se na svemu što je do sada uradio za klub i želimo sreću u nastavku karijere“, navodi se u saopćenju Fenerbahcea.

 

Bjelica je u istanbulski klub došao 2013. godine i već te sezone bio među najzaslužnijima za osvajanje titule prvaka Turske. Prošla sezona je bila najbolja u njegovoj karijeri i ponio je titulu najkorisnijeg igrača (MVP) elitnog klupskog takmićenja na „starom kontinentu“ Turkish Airlines Euroleague.

 

Podsjetimo da je Bjelica još 2010. godine kao 35. pik izabran na NBA draftu od strane Washington Wizardsa, ali se vratio u Evropu. Nakon dobrih igara u Fenerbahceu pod vodstvom sunarodnjaka Željka Obradovića, Bjelica je odlučio da je došlo vrijeme zagran na NBA parketima. Najvjerovatnije će nositi dres Minnesote.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.