x

Srcem za sve !

Grupa mladih pod nazivom „SRCEM ZA SVE“ djeluju pri udruženju „NAŠA REALNOST“ by Drita Haziraj, koja im je osigurala dalji rad i omogućila ostvarivanje daljih ciljeva u svrhu pomoći socijano ugroženim porodicama.

Grupa  „Srcem za sve“ se osnovala  radi ostvarivanja zajedničkih interesa članova grupe, bez namjere sticanja profita u interesu članova grupe, čiji je cilj pružanje humanitarne, zdravstvene, psihosocijalne, edukativne pomoći i podrške ljudima u stanju potrebe i njihovim porodicama, kao i senzibilizacija, razvijanje svijesti šire društvene zajednice, uvođenje i primjena novih tehnika rada, zastupanje u svrhu poboljšanja kvaliteta njihovih života.
Pomogli su mnogim ljudima, nije bilo lako ali su uspjeli, ako ništa barem su uspjeli obezbjediti da jedan mjesec u godini ne moraju gladovati. A veliki broj gladnih ljudi, ljudi bez krova nad glavom čeka na njihovu pomoć. Vole pomagati drugima i bar na jedan dan učiniti da zaborave na teškoće koje im je život odredio.

Za kratak vremenski period uspješno su obavili mnoge humanitarne akcije, od kojih su samo neke: pomoć porodici Zimić, Mešanović iz Gračanice, zatim posjete staračkom domu, dodjela školskog pribora socijalno ugroženoj djeci, te su se kao ekipa pojavili na mnogim koncertima,u cilju skupljanja sredstava za pomoć. 

Sve što su do sada uradili možete pronaći na njihovoj Fb grupi "Srcem za sve". 

ekskluziva.ba 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.