x

Srušen krst na Đošinoj sahrani: Žena se bacila na zemlju i nije htjela da ustane!

Poznati srpski glumac Bogoljub Mitić Đoša preminuo je prije dva dana u 49. godini od srčanog udara. Njegovo beživotno tijelo u porodičnoj kući pronašla je njegova kćerka Natalija. Mitić je jučer  sahranjen u rodnom Vlasotincu u porodičnoj grobnici pored oca Stojana. 

Opelo je održano kod kuće, a povorka je prešla put do groblja. U blizini ulaza na groblje nalazi se mjesto gdje je vječna kuća poznatog glumca.

 

Na sahrani su prisustvovali pored porodice i prijatelje takođe mnogobrojni sugrađani, kao i poštovaoci Đošinog lika i djela širom zemlje.

 

Neke scene koje su uslijedile na pogrebu zaista nisu za ljude sa slabim srcem. 

 

Jedna žena se bacila zemlju i naslonila glavu na spomenik i dugo je tu držala. Krst je u tom trenu srušen tj. srušio ga je jedan od muškaraca koji su spuštali sanduk u raku, međutim brzo je uzeo da digne sliku i krst. Za to vrijeme čuo se uzdah u masi. Poslije toga su se ljudi okupljali da bace zemlju i govorili da nemaju gdje da ostave vijenac. U ovim tužnim momentima kum Tika (Predrag Smiljković) je pomagao da se sanduk spusti u raku.

 

Nemamo gdje sa stavimo cvijeće - ponavljali su prisutni. Predrag Pepi Smiljković (Tika Špic), kum pokojnog glumca, jedva je takođe zadržavao suze. 

 

Podsjetimo, Mitić je svoj glumački talenat pokazao u mnogim ostvarenjima, i to uprkos tome što nakon srednje škole nije upisao glumu. Vodio se kao glumac amater, ali ga to ni na koji način nije spriječilo da pokaže svoj raskošni talenat u ostvarenjima poput ``Porodično blago``, ``A sad adio``, ``Agencija za SIS``, ``Seljaci``, i mnogim drugim ostvarenjima. Bogoljub je bio oženjen i iza sebe je ostavio suprugu i dvije kćerke.

(Srbija Danas)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.