x

St. Gallenom odjekuje Halid Bešlić !

 

Iz dobro provjerenih izvora saznajemo kako će na večerašnjoj utakmici između Brazila i Bosne i Hercegovina na tribinama ``AFG Arena`` prisustvovati više od nevjerovatnih 16.000 Bosanaca i Hercegovaca.

Švicarski gradić St. Gallen od ranog popodneva je ispunjen našim navijačima pa se na sve strane mogu vidjeti ljudi odjeveni u odjeću sa obilježjima Bosne i Hercegovine, kao i mnogobrojne zastave, šalovi i ostali plavo-žuti navijački rekviziti.

Domišljati vlasnici lokalnih kafića spremno su dočekali naše navijače, pa se tako iz većine ugostiteljskih objekata u centru St. Gallena čuje bh. muzika, a  na jednom od trgova ovog grada euforiju je izazvala pjesma ``Poljem se širi miris ljiljana`` našeg narodnog pjevača Halida Bešlića.

Iako krigla piva u St. Gallenu košta u prosjeku oko 10 KM, skoro da nismo vidjeli navijača naše reprezentacije koji nije konzumirao ovo piće. Kažu nam svi da se ``zagrijavaju se za utakmicu``.

U narednim satima očekuje se dolazak još većeg broja Bosanaca i Hercegovaca iz cijele Europe, a uskoro će u St. Gallen pristići i posljednji autobusi navijača koji u ovaj švicarski grad dolaze u aranžmanu bh. turističkih agencija.

U svakom slučaju, naši reprezentativci će večeras imati fanatičnu podršku sa tribina ``AFG Arene`` inače ne prevelikog stadiona, ali izuzetno akustičnog sa tribinama neposredno do fudbalskog terena, te smo sigurni kako će svi naši Zmajevi na trenutke pomisliti da se nalaze na ``Bilinom Polju``.

Izvor: reprezentacija.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.