x

Šta horoskopski znak govori o vašem zdravlju i bolestima?!

Svaki astrološki znak ima predispozicije za razvoj određenih bolesti. Saznajmo koje su slabe tačke na tijelu te koje su tjelesne aktivnosti najpogodnije za svaki astrološki znak:

Ovan

 

Zdravstveni problemi Ovnova često nastaju zbog njihove podložnosti stresu i živciranju, osobito zbog posla. Lako se uznemire i sve proživljavaju emotivno. Iznimno su dinamični, preziru odmor i stalno žive na rubu iscrpljenosti, pa im zdravlje brzo strada. Imaju problema s moždanom cirkulacijom i pate od migrena. Skloni su neuralgijama, upalama sinusa i uha te lošem radu bubrega, a osjetljivi su im i zubi, gornja vilica te oči. Vole opasne sportove, piše “24sata“…

 

Savjet: Izbjegavajte masnu hranu, a odgovaraju vam borilačke vještine, nogomet, trčanje i meditacija.

 

Bik

 

Kao veliki gurmani Bikovi su skloni debljanju, povišenu kolesterolu i probavnim smetnjama. Žene pate od ginekoloških tegoba i smetnji u radu štitne žlijezde. Grlo je njihova najslabija tačka na tijelu. Već kao djeca često imaju angine i upale grla, a kako su im i glasnice vrlo osjetljive, to može biti problem ako zarađuju pjevajući ili govoreći. Vratni prošljenovi često podliježu različitim oštećenjima, što uzrokuje lošiju moždanu cirkulaciju te glavobolje.

 

Savjet: Jedite polako jer tako produžujete uživanje u jelu, a ne opterećujete želudac. Ne jedite iz dosade.

 

Blizanci

 

Blizanci su nervozni i stalno se žure. Skloni su pretjerivanju pa organizam “bombardiraju” nikotinom ili drugim stimulativnim sredstvima, a to im uzrokuje nesanicu i pogoršava ionako osjetljiv živčani sustav. Mogu izdržati posebne napore, a zatim se samo srušiti u krevet. U mladosti su skloni bolestima dišnih putova, a u kasnijim godinama pate od reume ruku, ramena i zglobova. Mogu patiti od posljedica živčane iscrpljenosti, a imaju osjetljiva pluća i bronhije.

 

Savjet: Pomoći će vam vježbe disanja, svjež zrak te vitaminski dodaci svakodnevnoj raznolikoj prehrani.

 

Rak

 

Kako bi Rakovi bili dobra zdravlja, nužan im je uredan život, dovoljno sna i izbjegavanje bilo kakvih pretjerivanja. Skloni su psihosomatskim bolestima koje nastaju kad su dugo izloženi emotivnim pritiscima i nerazumijevanju okoline. Njihova nervoza odražava se na probavu pa mogu patiti od čira na želucu i žgaravice. Žene su osjetljive na grudi i jajnike. Imaju vrlo suhu i osjetljivu kožu, a pad imuniteta često im izaziva različite kožne alergije.

 

Savjet: Pokušajte suspregnuti poriv za prejedanjem što ga potiču mentalna naprezanja ili jake emocije.

 

Lav

 

Neprijatelj zdravlja Lavova je pretjerano trošenje energije i brz životni ritam. Zbog toga često zanemaruju male smetnje i nastavljaju živjeti dinamično kao da se ništa ne događa. Ne primjećuju prolaznost vremena, pa i u ozbiljnim godinama nastavljaju raditi jednako uporno kao u mladosti. Iako im je srce jako, ipak je ono prvi dio tijela koji se “pobuni” kad pretjeraju. Često imaju problema s krvotokom i pritiskom, a zbog nekretanja skloni su tegobama s kičmom.

 

Savjet: Ne možete li izbjeći stres, dobro će vam doći koja meditativna tehnika ili više kretanja. Pazite što jedete.

 

Djevica

 

Djevice su podložne bolestima crijeva, želuca i žuči, a one nastaju kao posljedica zabrinutosti i perfekcionizma u poslu. Obično jako paze na zdravlje i prehranu, no pomalo su hipohondri i sitničari. Boje se mikroba i zaraze. Lako se umaraju, ali imaju odličnu moć obnavljanja energije. Sklone su depresiji i probavnim tegobama, posebno crijevnima. Često su im spuštena stopala ili imaju kurje oči. No većina bolesti uzrokovana je psihičkim smetnjama i strahovima.

 

Savjet: Samokritičnost može prouzročiti psihičke smetnje, pa je bitno da se naučite opuštati i zabavljati.

 

Vaga

 

Vage su vrlo osjetljive na stresove koji su povezani s nezadovoljavajućim međuljudskim odnosima pa im zdravlje uvelike ovisi o raspoloženju. Mogu patiti od problema s kožom, mjehurom, prostatom i bubrezima, zbog čega je važno da piju mnogo vode. Kad bi Vage od malena pile dovoljno vode, zaštitile bi se od mnogih zdravstvenih problema u zreloj dobi. Često imaju i glavobolje, probleme s vidom, sinusima i grlom, a pate i od proširenih vena.

 

Savjet: Meditacija kombinirana s aromaterapijom i opuštajućom muzikom može pomoći da vratite izgubljenu ravnotežu duha i tijela.

 

Škorpion

 

Škorpioni su osjetljivi na zaraze i trovanja hranom, skloni su visokim temperaturama, upalama i hroničnim bolestima. Potiskivanjem strahova i odbijanjem da se suoče s negativnim osjećajima često si mogu narušiti imunitet. No sposobni su i za samoiscjeljivanje kad osvijeste svoje blokade i transformiraju potisnute podsvjesne sadržaje. Previše piju ili jedu hranu koja im ne odgovara. Osjetljiv im je urogenitalni dio, naročito ženama.

 

Savjet: Pokušajte se disciplinirati i više osluškivati znakove koje vam šalje tijelo. Nemojte misliti da ste nedodirljivi za bolesti.

 

Strijelac

 

Strijelci su skloni sportskim ozljedama, a najosjetljiviji dijelovi tijela su im bedra i kukovi te jetra i žuč. Žene mogu imati problema s celulitom. Dobro podnose stres i nisu ovisni o mišljenju okoline, pa se zbog urođena optimizma lako oporavljaju od različitih bolesti. Trebaju izbjegavati sva pretjerivanja u jelu, piću i spavanju. Skloni bježanju u san, od kojeg se još gore osjećaju. Znaju imati problema s tenom, a skloni su nečistoj koži lica. Uživaju u alterantivnim tehnikama.

 

Savjet: Izbjegavajte previše začinjenu i konzerviranu hranu, gazirana pića i kafu, a to osobito vrijedi za žene.

 

Jarac

 

Jarci su skloni reumi, artritisu, iščašenjima i prijelomima kostiju. Osjetljivi su im zglobovi i koža, a mogu imati i problema s probavom. Obično djeluju krhkije nego što to zaista jesu. Ipak, moraju uredno živjeti i dovoljno se odmarati. Treba im mnogo vode i sira. Kičma je slaba tačka ovog znaka, pa mnogi pate od njezina iskrivljenja, okoštavanja pršljenova i uklještenja živca. Lako se umaraju i nervozni su pa im treba mnogo više sna nego drugim znakovima.

 

Savjet: Što više se krećite na svježem zraku, planinarite i vrtlarite jer vas priroda uvijek opušta i regenerira.

 

Vodenjak

 

Vodenjaci su podložni bolestima koje nastaju kao posljedica živčane iscrpljenosti. Razdražljivi su, burno reagiraju na provokacije, katkad su pretjerano nervozni i skloni neracionalnu rasipanju energije. Loša im je cirkulacija u nogama, pate od grčeva u listovima, a često im srce iznenadno snažno lupa zbog stresa. Žene su sklone proširenim venama te bolnim i otečenim nogama. Svakako bi morali izbjeći prevelike psihičke napore jer su im živci slaba točka.

 

Savjet: Nastojite ići ranije u krevet i spavajte barem osam sati na dan. Redovito kontrolirajte krv i tlak.

 

Ribe

 

Često pate od deformacije ili ozljeda stopala, stoga je bitno da nose kvalitetnu ili anatomsku obuću. Pate i od hormonalnih poremećaja, zadržavanja vode u organizmu i probavnih smetnji. Katkad su sklone ovisničkom ponašanju, prejedanju te pretjeranoj konzumaciji alkohola i cigareta, što može prouzročiti različite zdravstvene tegobe. Osjetljive su na sve vrste stresa, sklone psihosomatskim bolestima, virozama i upalama. Znaju biti emotivno frustrirane.

 

Savjet: Povremeno vam treba samoća. Kad idete na more, birajte mjesta na kojima nema mnogo ljudi.

(24sata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.