x

Stručnjaci odabrali: Ovo je najbolja zemlja za odmor u 2017. godini!

Ova zemlja je najviše ``profitirala“ od turista koji su odlučili zaobići putovanja na Bliskom istoku i određene dijelove Zapadne Evrope zbog sigurnosnih briga.

Svake dvije godine World Economic Forum objavljuje izvještaj o prijateljskim zemljama za putovanja. Ove godine izvještaj zadire u kvalitete zbog kojih je neka destinacija primamljiva turistima, kao što su dobri higijenski uslovi, sigurnost, infrastruktura i prirodni resursi.

 

S obzirom na te parametre, World Economic Forum rangirao je 136 svjetskih zemalja, a drugi put zaredom Španija je zasjela na prvom mjestu. Ova evropska zemlja prestižnu je titulu dobila zahvaljujući kombinaciji kulturnih i prirodnih kvaliteta, lake dostupnosti i jake turističke infrastrukture.

 

Španija je najviše ``profitirala“ od turista koji su odlučili zaobići putovanja na Bliskom istoku i određene dijelove Zapadne Evrope zbog sigurnosnih briga.

 

Nakon Španije najboljom zemljom za odmor World Economic Forum proglasio je Francusku, Njemačku, Japan i Ujedinjeno Kraljevstvo.

 

Na šestom mjestu ljestvice našle su se Sjedinjene Američke Države, a sedmo mjesto rezervisano je za Australiju. Top 10 završava Italija, Kanada i Švajcarska.

 

Top 10 najboljih zemalja za putovanje u 2017:

 

1. Španija

2. Francuska

3. Njemačka

4. Japan 

5. Ujedinjeno kraljevstvo 

6. SAD

7. Australija

8. Italija

9. Kanada

10. Švajcarska

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.