x

Sušić nastavio pogađati, Begović, Medunjanin i Pjanić odlični, očajan debi Bešića!

Fudbalski reprezentativci BiH iza sebe imali su poprilično dobar vikend. Asmir Begović je sačuvao svoju mrežu u velikom trijumfu na Etihadu, Ermin Bičakčić nastavio sa sjajnim nastupima za novi klub, baš kao i Toni Šunjić.

Tino Sušić je nastavio golgetersku formu i protiv Dinama, dok su dobre nastupe ubilježili i Pjanić, te Medunjanin.

 

Također, debitovao je i Muhamed Bešić, ali će meč protiv Chelseaja željeti što prije zaboraviti.

 

Golmani:

 

Asmir Begović (Stoke City) – Stoke u trećem kolu došao do prve pobjede. I to kakve. Slavio je tim Asmira Begovića na Etihadu 1:0, a bh. čuvar mreže veoma dobro obavio svoj posao.

 

Jasmin Fejzić (Aalen) – Aalen u petom kolu Cvajte remizirao kod kuće sa Kaiserslauternom 2:2. Naš golman bio je jedan od najzaslužnijih za ovaj rezultat, jer je odbranio nekoliko dobrih prilika gostima.

 

Ratko Dujković (Zrinjski) – glavni krivac za poraz aktuelnog prvaka u Tuzli. Nespretno je reagovao u 31. minuti, a to je iskoristio napadač Slobode Igor Radovanović i donio tri boda svom timu.

 

Odbrana:

 

Sead Kolašinac (Schalke) – sjajni Zmaj je uspješno operisan u Augsburgu, a u subotu je pušten na kućno liječenje.

 

Ognjen Vranješ (Elazigspor) – nije nastupio u prvom kolu u katastrofi svog kluba na gostovanju kod Ankaraspora (0:4). Uskoro bi treba preći u novi klub.

 

Ermin Bičakčić (Hoffenheim) – sjajno se snašao u ekipi Hoffenheima, te odigrao i drugi meč u sezoni od prve minute. Ubilježio je još jedan veoma dobar nastup za Hoffenheim u gostujućem remiju kod Werdera (1:1).

 

Mensur Mujdža (Freiburg) – presjedio na klupi domaći remi bez golova protiv Borussije iz Moenchengladbacha. Nadamo se da će biti spreman za prvi meč kvalifikacija.

 

Toni Šunjić (Kuban) – Tim iz Krasnodara ostvario je novu pobjedu u ruskoj Premijer ligi. U gostima je savladan Arsenal Tula, a naš stoper odigrao veoma dobar meč.

 

Sejad Salihović (Hoffenheim) – ušao u 73. minuti u igru u gostujućem remiju u Bremenu (1:1). Premalo igrao za neku ozbiljniju ocjenu.

 

Goran Zakarić (Široki Brijeg) – odigrao dobar meč u derbiju kola protiv Borca u Banja Luci (1:1). Na samom kraju prvog poluvremena uzdrmao prečku domaćih.

 

Vezni red:

 

Miralem Pjanić (Roma) – odigrao veoma dobro u domaćem trijumfu Vučice protiv Fiorentine (1:0). Još jednom pokazao da će biti jedna od uzdanica svog tima u novoj sezoni.

 

Izet Hajrović (Werder Bremen) – Werder remizirao kod kuće s Hoffenheimom, a naš veznjak igrao solidno do 61. minute.

 

Haris Medunjanin (Deportivo) – odigrao čitav meč kod kuće protiv Raya iz Vallecana. U sudijskoj nadoknadi izborio penal, iz kojeg su domaći stigli do prvog boda po povratku u Primeru (2:2).

 

Sanjin Prcić (Rennes) – Ušao u 59. minuti u igru u gostujućem trijumfu kod Caena (0:1). Dobro se uklopio u ekipu Rennesa.

 

Senad Lulić (Lazio) – odigrao 73 minute u gostujućem porazu od Milana (1:3). U 27. minuti zaradio žuti karton, a bio je jedan od boljih pojedinaca u blijedom izdanju Lazijala.

 

Avdija Vršajević (Hajduk) – igrao do 76. minute u domaćem porazu od Dinama (2:3).

 

Anel Hadžić (Sturm) – Fudbaleri Sturma ostvarili su iznenađujuću pobjedu nad Red Bull Salzburgom u susretu sedmog kola austrijske Bundeslige. Hadžić je odigrao svih 90 minuta, a u 73. minuti je zaradio javnu opomenu. Njegova ekipa sada se nalazi na trećoj poziciji sa osam bodova, deset manje od Red Bulla i Wolfsbergera.

 

Muhamed Bešić (Everton) – zabičježio katastrofalan debi za Karamele u domaćem debaklu od Chelseaja (3:6). Naš veznjak ušao u igru u 89. minuti, a u prvom kontaktu s loptom namjestio pogodak Plavcima za konačan rezultat.

 

Tino Sušić (Hajduk) – odigrao veoma dobar meč protiv Dinama. Uz to, postigao i vodeći gol za Hajduk, koji je ipak poražen kod kuće 2:3.

 

Gojko Cimirot (Sarajevo) – utopio se u sivilo Bordo tima u debaklu kod Borussije u Gladbachu (0:7). Uz to, jučer odigrao solidno u domaćem remiju Sarajeva s Travnikom (2:2).

 

Napad:

 

Edin Višća (Istanbul BB) – napokon je počela i turska liga, a naš krilni napadač odigrao svih 90 minuta u domaćem remiju s Kasimpasom (1:1).

 

Vedad Ibišević (Stuttgart) – odigrao solidno svih 90 minuta u domaćem porazu od Kolna (0:2). Popularni Vedator još traži prepoznatljivu golgetersku formu, koja ga je krasila prethodnih godina.

 

Edin Džeko (Manchester City) – Dijamant ušao s klupe u 63. minuti u neočekivanom porazu Građana na Etihadu od Stokea (0:1). Džeko još nije zatresao mrežu u Premiershipu, te selektora Safeta Sušića može zabrinuti neefikasnost našeg navalnog reda.

 

I za kraj, izdvojili smo i potencijalnog reprezentativca BiH – Marija Vrančića. Ekipa Paderborna u subotu je stigla do historijske prve pobjede u Bundesligi.

 

Izabranici Andrea Breitenreitera savladali su HSV u gostima s velikih 3-0, a jedan od strijelaca bio je upravo Vrančić.

 

Nakon greške odbrane Hamburga, Vrančić je izašao 1 na 1 s golmanom Adlerom i rutinski zatresao mrežu.

 

Ipak, postignuti gol je najmanji dio ove priče. Vrančić je bio lider Paderborna, diktirao je igru u veznom redu, a bio je i neumoran u defanzivnim zadacima, čemu svjedoči podatak da je završio na trećem mjestu po broju startova (3) u svom timu. Zasluženo je ponio titulu igrača utakmice.

 

Sam Vrančić je nedavno potvrdio kako je pokrenuo proceduru za dobijanje bh. državljanstva, što znači kako će u budućnosti, ako sve prođe kako treba, nositi dres reprezentacije BiH.

 

Odlaskom Zvjezdana Misimovića, sjajni Vrančić se uz Sanjina Prcića nameće kao njegov idealan nasljednik.

 

Među potencijalnim reprezentativcima je i Ermin Zukanović (Chievo), koji je presjedio na klupi domaći poraz od Juventusa (0:1).

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.