x

Sušić upozorio Hrvatsku!

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u razgovoru je za splitsku Slobodnu Dalmaciju otkrio šta misli o reprezentaciji Hrvatske.

Sušić neobično cijeni hrvatsku reprezentaciju, jer i Niko Kovač ima na raspolaganju pet, šest velikih igrača, „europskih asova“.

Pa je nabrojio Stipu Pletikosu na vratima, Vedrana Ćorluku u obrani, Darija Srnu na desnom boku, Luku Modrića i Ivana Rakitića u vezi, onda Marija Mandžukića u napadu.

„Raspoređeni su izvanredno, u svakoj liniji vrhunski igrač, o njima sve zavisi.“

Dakle, lako je zaključiti da će Hrvatska po procijeni Sušića proći dalje u drugo kolo:

- Polako, bitno je za vas kao i za nas da nam ključni igrači baš na tim utakmicama budu najbolji. Imamo gotovo identičnu situaciju. Hrvatska na startu s favoriziranim Brazilom, mi s Argentinom”.

“Dakle, to su dva glavna kandidata za naslov prvaka. Držim da su to utakmice za uživanje, baš tako. No i vama kao i nama prvenstvo faktički počinje od druge utakmice, igrate protiv Kameruna, onda s Meksikom. Nikad poraz unaprijed ne bih potpisao, ali je ipak važno da se na startu, kako se to kaže, ne izgori.

Beha izborniku sam odmah ponudio sjećanje na prethodna dva mundijala Vatrenih: u Japanu 2002. smo igrali s Italijom kao jednim od favorita, te Ekvadorom i Meksikom, u Njemačkoj 2006. Brazil je imao povlaštenu rolu, a dva protivnika, da tako kažem probavljiva bili su Japan i Australija. I Hrvatska nije prošla…

- Evidentno je da su vaši igrači bili fokusirani i motivirani pokazati se protiv favorita. Sad su tu lekciju valjda naučili. Hrvatska u odnosu na našu reprezentaciju ima to iskustvo igranja na velikim turnirima. I to je značajna prednost.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.