x

Sve spremno za Ilidžanski festival: Manifestaciju vraćamo u njeno zlatno doba!

Sve je spremno za Ilidžanski festival koji će se održati od 26. do 29. jula. Općina Ilidža, kao tradicionalni organizator i nosilac većine obaveza organizacije dosadašnjih ilidžanskih festivala, u 2017. godini pripremu, organizaciju i realizaciju kulturno-muzičke manifestacije Festival ``Ilidža 2017`` povjerila je Hayat TV-u. 

U hotelu “Hercegovina“ na Ilidži je održana press-konferenija na kojoj su se novinarima obratili načelnik Općine Ilidža Senaid Memić, Elvir Švrakić, Ismeta Dervoz, Edo Krilić i Emir Merjemić, koji su govorili o značaju ove velike muzičke manifestacije. 

 

- Polako ali sigurno Ilidžanski festival zauzima mjesto koje je imao i prije. Sigurno je da ćemo ovu muzičku manifestaciju vratiti u njeno zlatno doba. Svi zajedno moramo dati doprinos, a već ove godine o Ilidži i festivalu narodne muzike ponovo se priča u cijelom regionu – rekli su organizatori na press-konferenciji

 

Ove godine ``Ilidžanski festival`` trajat će četiri noći, kao i prošle godine. Prvu noć, 26. jula je otvaranje Festivala, sjećanje na velikane narodne muzike, koji su utemeljili Ilidžu, počevši od Damjana Babića. Dan poslije bit će održano takmičenje ``Prva harmonika`` na kojem će ove godine, za razliku od prošle, moći učestvovati harmonikaši iz cijelog regiona, a žirijem će predsjedavati Edo Krilić. Takmičarska noć bit će održana 28. jula, a dan poslije Festival će biti zatvoren revijalnim programom uz učešće brojnih pjevača narodne muzike

 

Za pobjedu na ovoj prestižnoj muzičkoj manifestaciji takmičit će se: Emir Gljiva Mirče, Suada Džanković, Jasmin Burek, Ferid Avdić, Rizo Hamidović, Aldijana Dizdarević, Edo Jahić, Alija Hadžimurati, Nihad Kantić Šike, Loki Tadić, Asim Brkan, Jasna Mangafić, Adan Mulahasanović, Mesut Kreštalica, Kemal Hasić, Haris Sefer, Nedim Ćoralić, Pavao Anić, Rifat Tepić, Elmedin Balalić i Andrija Štefanić. 

(Faktor.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.