x

Svečano otvoren Generalni bh. sajam ZEPS 2015!

U Zenici je danas svečano otvoren 22. generalni bh. sajam ZEPS 2015 i 12. Međunarodni sajam metala ZEPS INTERMETAL na kojem će preko 500 izlagača iz više od 20 zemalja imati priliku prezentirati svoje proizvode na preko 10.000 metara kvadratnih sajamske površine.

Svečanosti su prisustvovali brojni izlagači, privrednici, predstavnici vlasti, te mnoge druge ugledne ličnosti grada Zenice.

 

U ime organizacije ZEPS-a prisutnima se obratio Alen Aličić koji je istakao važnost ovog sajma, te svim privrednicima poželio da zaključe što bolje poslove.

 

- Ovogodišnji sajam po mnogo čemu je drugačiji jer je obogaćen nizom noviteta. Prvi put sajam otvara privrednik čija su lična dostignuća prepoznata kako u BiH tako i u svijetu. Već 22. put dokazujemo da možemo, znamo i da nam malo fali za postizanje izvrsnih rezultata - kazao je Aličić.

 

Prisutnim se obratio i premijer Vlade FBiH, Fadil Novalić, koji je naglasio kako ZEPS sajam iz godine u godinu ide naprijed.

 

- Ovo je jedan od najmlađih sajmova u zemlji, ali je čvrsto zasjeo na prvo mjesto u BiH. U momentu kad su se drugi sajmovi smanjili na pola, ovaj sajam raste. To je posljedica ogromnog truda malog broja ljudi kojima se ovom prilikom zahvaljujem. Obećavam da ćemo ostati na reformskom putu i da sa njega nećemo skrenut, te da ćemo dati sve od sebe kako bi što više poticali privredne aktivnosti - kazao je Novalić.

 

Čast da otvori ovogodišnji sajam pripala je direktoru kompanije Klas d. d. Sarajevo, Rusmiru Hrviću, što je prvi put da ZEPS sajam otvara jedan privrednik.

 

- Velika mi je čast što sam izabran da ove godine otvorim ZEPS. Ovo je zasluga svih prijatelja, uposlenika i potrošača prozvoda AS GROUP. Sama činjenica da su organizatori ove godine odlučili da sajam prvi put otvori neko ko je iz privrede, govori veoma mnogo. Razvoj realne ekonomije je ključan za svaku privredu. Naše investicije su se pokazale vrlo uspješnim i isplativim. Stoga bih pozvao i druge domaće, ali i inozemne investitore da ulažu u BiH, jer ovdje je uspjeh itekako moguć - kazao je Hrvić.

 

tekst : faktor

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.