x

Svijet u čudu: Ko je fudbaler iz mađarske lige koji je Messija učinio nevidljivim?

Kirsten Schlewitz, novinarka SB Nationa, iznenađena je kako je jedan igrač iz mađarske lige zaustavio jednog od najboljih igrača svijeta, a mađarski novinari se već opraštaju od bh. nogometaša.

``Žao mi je, ali mislim da ovakva klasa više neće igrati u mađarskoj ligi``, piše Tomasz Mortimer, urednik HungarianFootballa.

 

I vjerovatno su u pravu, jer bismo Bešića sljedeće sezone mogli gledati u Engleskoj. Arsenal ga prati, navijači ``Topnika`` na društvenim mrežama poručuju menadžeru Arseneu Wengeru da ga mora dovesti.

 

Isto poručuju i navijači Evertona svom menadžeru Robertu Martinezu koji je sinoć komentirao utakmicu i nekoliko puta pohvalio impresivnog Bešića koji je u posljednji trenutak i nakon pritiska javnosti zaradio Sušićev poziv za Brazil.

 

Iako mlad i relativno neiskusan kada je u pitanju A reprezentacija, 22-godišnji Bešić slobodno se može nazvati otkrovenjem priprema za Svjetsko prvenstvo, ali i prve utakmice protiv Argentine.

 

Pozitivno drzak, neumoran, borben, srčan i bez straha od protivnika, kako kog se on zvao, Bešić je možda već dao odgovor na pitanje ko je dugoročna zamjena za Elvira Rahimića na poziciji zadnjeg veznog igrača.

 

``Voda pokriva 71 posto Zemljine površine, a ostalo pokriva Muhamed Bešić`` samo je jedan od komentara na društvenim mrežama nakon partije Bešića protiv Argentine.

 

Sretno hrabri Zmaju u nastavku karijere!

Izvor:Dnevni avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.