x

TRAGEDIJA ZAVILA PORODICE U CRNO: Nakon svega što se dogodilo majka i otac vozača BMW-a...

- Za našu porodicu više nema normalnog života. Da možemo, dali bismo svoje živote samo da vratimo Nemanju, Miloša i Anastasiju. Oni nisu tuđa, oni su i naša djeca. Nema riječi kojima možemo da opišemo naš bol za izgubljenom mladošću.

Ovim riječima, u ispovijesti za „Novosti“, govore Božana i Srđan Jovanović, roditelji Dušana (19), mladića osumnjičenog da je vozeći BMV neprilagođenom brzinom, pod uticajem alkohola i bez vozačke dozvole, izazvao tešku saobraćajnu nesreću na Adi Huji, u kojoj su u subotu ujutro poginuli Miloš Janković (20), Nemanja Antić (18) i Anastasija Stajić (16).

 

Dušanovi roditelji, u šoku, kako zbog tragedije koja se dogodila, tako i zbog, kako kažu, sve lošijeg psihičkog stanja svog djeteta, kažu da su svijesni da Dušan mora i treba da snosi odgovornost za ono što se desilo.

 

- Ne znam kako da živimo sa ovim, mi nemamo više porodicu, možemo samo da se ubijemo. Više nas ništa ne zanima, naši životi su otišli sa nastradalom djecom - u dahu govori Srđan.

 

Dušanova majka Božana nema od boli. U crnini. Crna i u licu. Na pitanje zašto uporno nosi crninu, kada njen sin nije stradao u nesreći, kroz suze kaže da crno nosi za stradalom djecom.

 

- Smatram ih svojom. Nemanja je bio Dušanov najbolji drug, Beba njegova djevojka. O Milošu da ne govorim. Ta djeca su se družila od djetinjstva, često su mi bila u kući, zajedno jeli, pili, dijelili tajne. Kako onda da ih ne žalim? Kako da ne razumijem i podijelim bol sa njihovim majkama.

 

Dušanovi roditelji, koji su insistirali da se njihove slike ne objavljuju u medijima, kažu da zbog onoga za šta se tereti, ni jednog trenutka ne žele da opravdaju postupak svog djeteta. Dodaju da je on sve učinio da ih spasi iz hladnog Dunava.

 

- Svjesni smo da Dušan sve ovo nije uradio namjerno, da su te noći svi oni malo popili i dobro se zabavljali. Pa, kako smo čuli, pjevali su u automobilu sve do momenta tragedije - kaže Srđan. - Kad smo mu bili u posjeti, rekao nam je da je sve učinio da spasi prijatelje. Uspio je da izvuče djevojku Milicu i druga Luku iz automobila, ali ne i ostale. Kaže da je sve učinio da spase Nemanju koji je bio na zadnjem sjedištu vozila i koji je, s obzirom na to da je vaterpolista, najkrupniji. Nije uspio...

 

PRIJAVE

 

O velikom broju prekršajnih prijava, čak 17, kako je potvrđeno u MUP, koje postoje protiv Dušana Jovanovića, prije svega zbog saobraćajnih prekršaja, njegovi roditelji kažu da ne znaju ništa o tome.

 

- Dušan nikada nije odgovarao ni krivično ni prekršajno - tvrdi Božana Jovanović. - Takođe, na našu adresu nikada nije stigla nijedna prijava. Nikada se niko iz škole, komšiluka ili drugih roditelja, nije žalio na našeg sina. Bio je dijete, dječak i mladić poput drugih. Ima vrline i mane. Nikada, a da smo mi kao roditelji znali, nije uzeo da vozi automobil.

(Novosti.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.