x

TUGA: Na sahrani pročitana pjesma ubijenog beskućnika!

Dragutin Todorčević je sahranjen jučer na Novom groblju u Novom Sadu, tiho i dostojanstveno kako je i živio. Na posljednjem ispraćaju Todorčevića, koji je u utorak tragično stradao kada ga je jedno dijete zapalilo na ulici, gdje je u posljednje vrijeme živeo, okupila se uža rodbina i njegovi najvjerniji prijatelji.

U ime njegove djece pročitano je oproštajno pismo, a na kraju je recitovana i pjesma, koju je Dragutin napisao u vrijeme kada je delio sudbinu sa svojim prijateljima u Prihvatilištu za beskućnike u Futogu.

 

``Bio je pošten, iskren i istrajan čovjek. Nema te riječi kojom sada možemo da opišemo našu tugu i bol. Svoj životni put je izabrao sam, iako smo ga mi uvijek zvali, da dođe i bude sa nama`` pisalo je u posljednjem pozdravu nesrećnom Todorčeviću.

 

Njegovi drugovi, pogotovo oni sa kojima je živio u najtežem periodu u svom životu, u Prihvatilištu u Futogu, za Dragutina imaju samo riječi iskrenog divljenja. Još su svi u šoku i ne mogu da povjeruju da je na takav način završio svoj put koji je često ličio na filmsku priču.

 

- Ostao je sam, doživio saobraćajnu nesreću zbog koje se teško kretao, ali je uvijek imao snage da stvara nešto novo. Nevjerovatno. Od drveta je pravio šta god da ste poželjeli, pisao je pjesme i bio nadaren da uzme neki materijal u ruke i podari mu život. Ipak, prije svega bio je dobar i inteligentan, ali eto za ovakve životne priče nema drugog objašnjenja, nego sudbina. Tako je valjda moralo - kaže Z.Č. Todorčevićev drug iz Prihvatilišta.

 

Dvanaestogodišnji dječak zapalio je novine i bacio na Todorčevića dok je ležao na ulici sa svojim drugom na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu u noći između ponedjeljka i utorka. Deke kojima je bio pokriven brzo su planule i nažalost nije mu više bilo spasa. Podlegao je ranama nekoliko sati poslije u Urgentnom centru. Sa dječakom bila su još dva njegova drugara koji su imali 13 godina, ali oni nisu učestvovali u ovom zločinu.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.